Ruim 20 clubs uit heel Nederland en Duitsland waren zaterdag 30-11-2019 vertegenwoordigd bij de 1e Internationale DINKEL SWIM MEET in het gerenoveerde Sportcomplex Dorper Esch in Denekamp. Dankzij de sponsors ARENA en de ZwemSpecialist was er voor de deelnemers een fraai prijzenpakket beschikbaar en de wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door de medewerking van de Gemeente Dinkelland en de ondersteuning van Riloh-Vasterink, PLUS Jan ter Steege, Bakkerij De Winter en Borduflex Bedrukking.

Het eerste startschot klonk om 9.30 u. in het nieuwe 6 banen-wedstrijdbad, dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een ware zwem-arena. In het afwisselende programma waren 50, 100 en 200 m.-nummers en leuke estafettes opgenomen. Er werd gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming. Na 2 sessies werd afgesloten met een finale-sessie, waarin voor alle 100 m. nummers junioren- en seniorenfinales werden gezwommen. Voor deze finales was veel publiek uit het zwemdorp Denekamp naar het sportcomplex gekomen en deze finales werden in een fraaie ambiance (met muziek- en lichtshow) afgewerkt.

Ereprijzen voor de beste jaargangsprestaties werden bij de meisjes gewonnen door Yke Groener en Pien Hemmelder (beide de Dinkel) en bij de jongens door Rolf ter Keurs (ZPV de Veene), Niek Vreeling (EZCL) en Tiede Groener (de Dinkel). De ZwemSpecialist-prijs (waardebon van € 75) voor de beste junioren gingen naar Yke Groener en Rolf ter Keurs. Yke kreeg deze prijs voor haar prestaties op de 100 m. rug (1.05,94) en 100 m. vrij (1.00,40) en Rolf scoorde punten met zijn uitstekende tijden op 100 m. en 200 m. vrij (54,25 en 2.00,44). De premies van € 100 voor de beste dames- en herenprestatie van het toernooi gingen naar Lonne Dijkhuis (717 FINA-pnt. voor haar 31,70 op 50 m. school) en Kasper Leeuw (787 FINA-pnt. voor zijn 1.00,22 op 100 m. school).

De prijzen werden uitgereikt door enkele succesvolle Dinkel-zwemmers uit het verleden, namelijk Iris Ruinemans-Westrik (Nederlands rugslagkampioene, EK en WK-deelneemster) en Job Kienhuis (Nederlands kampioen 800/1500 m. vrij, EK en WK deelnemer, 11e plaats op 1500 m. vrij bij Olympische Spelen 2012 in Londen). De organisatie (Danique Wagenvoort, Ilanit Lutters, Laurie Aarninkhof, Tjakko Ruinemans, Alfred van der Kraats en Karst Boersma) is bijzonder tevreden over het verloop van de wedstrijd en ook zwemmers en trainers van de deelnemende clubs waren vol lof over de organisatie en het concept van deze DINKEL SWIM MEET.

De resultaten van de wedstrijd zijn te vinden bij de wedstrijdinformatie.

Een uitgebreider verslag is te vinden via de volgende link.