Recreatief

Laatste Nieuws

50 jaar Dinkelseniorenzwemmen

50 jaar Dinkelseniorenzwemmen

Zwemvereniging De Dinkel is opgericht in 1963. Na 6 jaar, in 1969 is Gerard Oude Nijeweme voor De Dinkel gestart met de eerste volwassenengroep. Ze zwommen altijd op woensdagavond in het buitenbad. In 1974 volgden er nog 2 groepen, namelijk op de dinsdag-en op de...

Lees meer
We mogen weer binnen zwemmen!

We mogen weer binnen zwemmen!

Ook de recreatieve groepen van De Dinkel (Aardig Zwemvaardig, senioren, Dolle zwempret en de Dinkelratten) zijn blij dat ze nu weer binnen mogen zwemmen in het vertrouwde Dorper Esch. De Bolle Janzwaan was de vreemde eend in het bad en de groep Aardig Zwemvaardig was...

Lees meer
Ook senioren zwommen buiten in coronatijd

Ook senioren zwommen buiten in coronatijd

Door corona waren de binnenbaden gesloten. Gelukkig ging het buitenbad De Kuiperberg in Ootmarsum eerder open en konden onze senioren ook daar zwemmen. Vanaf 12 april zwommen we wekelijks in het heerlijke verwarmde water. Een hele belevenis, zelfs bij dreigende...

Lees meer

Sponsorzwemmen Aardig Zwemvaardig

Wij hebben vrijdagavond 12 oktober met de groep Aardig Zwemvaardig sponserzwemmen gedaan. Bij ons was het geen afstand zwemmen maar opdrachten uitvoeren. De zwemmers moesten verschillende uitvoeringen van kunstzwemmen oefenen zoals een: gehurkte draai voorover –...

Lees meer
Nieuwe groep bij De Dinkel: B-Actief

Nieuwe groep bij De Dinkel: B-Actief

Bewegen is belangrijk, zeker ook voor (ex-)borstkankerpatiënten. De Dinkel Denekamp (450 leden) heeft hiervoor op initiatief van gediplomeerd trainster Marion Nijhuis, zelf van borstkanker herstellende, een speciale groep opgericht. In deze groep worden in warm water,...

Lees meer

Informatie

Bij De Dinkel Denekamp kan iedereen meedoen, van jong tot oud, met of zonder beperking. Niet alleen in de wedstrijdsport, maar we hebben ook recreatieve groepen. In deze groepen staat het bewegen in water op een recreatieve manier centraal, samen met anderen genieten in het heerlijke water en dat er mogelijkheden genoeg zijn dat blijkt overal uit. Of het nu gewoon zwemmen is, of survival, of snorkelen, spelen en zwemmen met allerlei materialen of oefenen voor zwemvaardigheidsdiploma’s het gaat altijd met heel veel plezier.

Kijk snel verder en kom gerust eens langs om 2 proeflessen mee te doen!

Je bent van harte welkom.

Aardig Zwemvaardig

In deze groep kun je na je B- en/of C-diploma nog meer zwemdiploma’s halen in allerlei verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld: survival, snorkelen, reddend zwemmen, aquadans, waterpolo/balvaardigheid, wereldslagen, kunstzwemmen, survival enz. Dit zijn de zwemvaardigheidsdiploma’s in drie niveaus: 1, 2 en 3. Doe mee in deze gevarieerde les.

Contactpersonen

Marion Nijhuis

0541-551813

Trainingstijd

Vrijdag: 19.00 – 19.45 uur

Contributie vanaf 2023

De contributie voor Aardig Zwemvaardig bedraagt € 17,50 per maand.

Dinkelratten

Dit de zwemgroep van Aveleijn. Voor deelnemers met een beperking is er ook ruimte bij De Dinkel. Samen met anderen op een eigen manier genieten van het warme water.
Vanaf maart 2013 met twee groepen!

Contactpersonen

Wim Timmerman

06-22557468

Trainingstijd

Woensdag:
20.00 – 20:45 uur

Contributie vanaf 2023

De contributie voor de Dinkelratten bedraagt € 17,50 per maand.

Dolle Zwempret

Elke vrijdagavond van 19:00-20:00 uur plonzen wij met onze zwemmers en begeleiders het warme bad van Dorper Esch in voor een uur lang zwemplezier.

We zwemmen met kinderen/jongeren die vanwege een (meervoudige) beperking of ontwikkelingsachterstand nét niet goed mee kunnen komen in andere groepen. Na het behalen van hun B-diploma of zwemcertificaten is zwemmen hun favoriete sport geworden.

Met vier enthousiaste en ervaren begeleiders beginnen we de les altijd met een gezamenlijk spel. Met de bal, een tikspelletje of een spel waarbij samenwerken centraal staat. Dolle Zwempret dus!

We houden onze zwemslagen en zwemtechnieken (en fitheid!) op peil, maar leren ook nieuwe dingen zoals bijvoorbeeld snorkelen en survival in het water.

We eindigen de les ook altijd met een (vrij) spel. Allerlei materialen gaan het water in en spelen maar! Samen of juist lekker even in je eentje relaxen op een drijfmat. Alles mag bij de Dolle Zwempret!

Contactpersonen

Joost Schasfoort

06-22743192
Stuur een mail

Trainingstijd

Vrijdag: 19.00 – 20.00 uur

Contributie vanaf 2023

De contributie voor Dolle Zwempret bedraagt € 17,50 per maand.

40+ Zwemmen

Volwassenen, die in groepsverband willen zwemmen, zijn van harte welkom in een van de onderstaande groepen. Iedere week staat er wat anders op het programma. Zoals het aanleren/verbeteren van de zwemslagen, conditie, spel, snorkelen, reddend zwemmen enz. Jaarlijks wordt er een gezellige avond georganiseerd voor de groepen.

Contactpersonen

Maria Gram

Maandaggroep

0541-354269
Stuur een mail

Louis Damhuis

Donderdaggroep

0541-353445

Trainingstijd

Maandaggroep: 20.45 – 21.30 uur

Donderdaggroep: 21.15 – 22.00 uur

Contributie vanaf 2023

De contributie voor de 40+groepen bedraagt € 17,50 per maand