Zaterdag hebben 22 kinderen van de basisgroep en instroomgroep bij Zwem- en Waterpoloclub De Dinkel Denekamp, afgezwommen voor het diploma Swimstar. Diploma B en/of C hadden ze al binnen, en ze gingen vrolijk, speels en sportief verder!
Onder toeziend oog van de trainers Fayette Wagenvoort, Kevin Veldscholte, Lotte Heijdens, Maria Gram én -deze keer ook- de ouders lieten ze zien dat ze de onderdelen van ’STAR’ uitvoerden én beheersten. 
Star staat voor de volgende onderdelen:
S= Shoot; gooien vangen, en scoren met een polobal, T= Tricktrucjes in het water, met verschillende materialen, onder een omgeslagen boot blijven en achterwaarts uit een boot vallen, A= Action; dobbelspel, springen/duiken over een elastiek, oefeningen met een flexibeam en reddingszwemmen en tenslotte R= Race; zwemslagen, snelheid, met zwemvliezen zwemmen en stroomlijnen. Twee kinderen zwommen voor het snorkeldiploma, want zij hadden hun Swimstardiploma al op zak.
Nu zijn ze alle 24 sportief en veilig voorbereid op een -hopelijk…- zonnige zomer(zwem)vakantie!
Hartelijk gefeliciteerd allemaal!