Afgelopen zaterdag stond weer het traditionele Masteruitje op het programma!

De organisatie

Tijn Huttenhuis en Rob Wolbert

had iedereen rond tweeën uitgenodigd in Oldenzaal . In huize Wolbert werd een heerlijke kop koffie met krentenwegge genuttigd. Voorafgaand aan de exacte invulling van de middag werd d.m.v. een minuut stilte stilgestaan bij het overlijden van Jaap Oostenrijk ( ons erelid, starter en jurylid)! 
Terwijl de lucht steeds dreigender werd kregen we tekst en uitleg over Geocaching. (Iemand verstopt iets op een bijzondere plaats, meestal in de natuur.) D.m.v. hand-gps ( op de mobiele telefoon) kunnen individuen of
groepen dan coördinaten lezen die leiden tot het vinden van de cache (lees=schat). Terwijl de regenbuien overtrokken kreeg iedereen nog een eendje met daarop een specifieke scan/barcode met als titel “Road to London”. Het is de bedoeling dat deze “eendjes” eind mei ten tijde van de Europese Kampioenschappen voor Masters in Londen zijn. Zij worden door beoefenaars van Geocache ( als schat) meegenomen en volgen dan hun eigen nog onbekende
weg met als uiteindelijke doel Londen!

Halsbrekende toeren
In groepen ging het op pad. Aanvankelijk is het moeilijk om erachter te komen waarop gelet moet worden. De coördinaten zijn bekend, maar waar hangt/staat het “teken” om je route een vervolg te geven ! Het werd een boeiend schouwspel om iedereen al zoekend door de stad Oldenzaal te zien “slenteren” . Uiteraard was er voor een hapje en drankje gezorgd! Ook bleven verdere buien uit. Na anderhalf uur was groep I er als eerste in geslaagd “de schat “te vinden. Andere groepen kwamen op geruime “achterstand” tot de schat. Na deze boeiende tocht reden de Masters terug naar Beuningen waar Rob intussen een heerlijke BBQ had voorbereid. Bij huize Berning moest men eerst over “de rode loper ( lees= road) naar binnen.

Hier was het nog lang gezellig. Zelfs zo dat Marien Willeme nog een speech uitbracht, waarvoor dank!