Afgelopen vrijdag gingen maar liefst 25 Masters van Waspo Nordhorn en De Dinkel Denekamp voor de derde keer de uitdaging aan om 50 x 100 meter crawl te zwemmen als afsluiting van het seizoen in het schitterende 50m bad te Nordhorn.

Om 18.00 uur was de gezamenlijke entree , waarbij aan ettelijke gezichten al een gezonde spanning af te lezen viel! Om precies 18.15 uur werd het startsignaal ( na eerst een foto te hebben gemaakt) gegeven. De eerste 10x werd er door allen om de twee minuten gestart, zodat een ieder genoeg tijd had om te herstellen of nog wat grapjes te maken. Na deze tien x splitste de groep zich op in een groep die bleef doorzwemmen om de twee minuten en een groep die naar 1.45 min terugging! Uit ervaring is gebleken dat tot aan dertig er geen man overboord is! Daarna doen de eerste pijntjes de intrede en wordt het kouder, want je lichaam ligt dan al een uur in het water, dit zie je dan ook duidelijk aan de zwemmers(-sters). Gelukkig had het personeel er alles aan gedaan om deze proef te doen laten slagen, want de watertemperatuur was perfect! Met einde in zicht hadden enkelen zelfs nog de energie om de rust te terug te brengen tot 1.30 min. Moe maar voldaan wisten allen nog voor acht uur de eindstreep te halen. Kortom meer dan geslaagd. Na een heerlijke douche was er o.l.v. de bedrijfsleider H. Egbers nog een bezichtiging in het in aanbouw zijnde binnenbad en stonden er daarna hapjes en drank gereed om te toasten op het succes!

Enkele foto’s: