Masters nemen deel aan Zuiderzee Masters Circuit.

Afgelopen zondag hebben een negental Dinkelmasters deelgenomen aan de limietwedstrijden te Amersfoort. Onder prachtige omstandigheden was het voor enkelen een eerste kennismaking met een 50-meterbad. Voor andere en meer ervaren Masters en bevestiging, waarom ze dit bad liever niet zien. Er komt in de beleving van de Masters geen end aan!

Anja Tijink en Patricia Strohm doken als eerste het water in op de 50m vlinderslag. Anja gleed soepel door het water naar 34.38 en Patricia iets minder fortuinlijk naar 37.17. Hierna stond de 50 m vrije slag op het programma. Enkelen hadden al moeite met de hoogte van het startblok laat staan met de afstand. Andrea Groeneveld, Karin Rikhof, Judith Heydens, Edwin Hagel, Richard Lucas en Gudo Hemeltjen zwommen naar respectievelijk: 42.13/ 38.84/ 32.99/ 36.02/ 29.09 en 29.57 seconden. Het was even wachten op de 50 meter rugslag waarin Andrea Groeneveld en Karin Rikhof aan de start verschenen. Voor de een was slagfrequentie te laag voor de ander te hoog. Met een gezonde dosis nervositeit zwom Andrea toch naar een PR in 49.44 en Karin naar 47.92. Na de pauze stond het hoofdnummer op het programma :de 400m vrije slag. Zwem je deze dan heb je tevens het startrecht op de 100 en 200 m vrije slag, want deze worden als tussentijd geklokt, vandaar het grote aantal inschrijvingen. Richard en Judith lagen naast elkaar in de serie. Helaas voor Judith trok Richard er als een speer vandoor. Aanvankelijk leek het als vanzelf te gaan maar na 200 m kwam toch de verzuring en het gevoel dat je nog maar op de helft bent! Judith gleed gelijkmatig naar het einde in 6.04.51. Richard volbracht zijn eerste 400m in 5.48.76 een klasse prestatie waar hij dan ook zeer verrast door was! Het meest opgelucht was hij door het feit dat hij met deze tijd zijn bij de jeugd zwemmende zoon gelukkig nog in tijd voorblijft! Patricia zwom naar 6.10.18 en zag er na afloop uit alsof ze alle warmte uit het bad had opgezogen! Anja nu de jaren vorderen toch meer een sprintster zwom naar 5.51.64. Als laatste mocht Gudo te water. De eerste honderd meter gingen uiteraard weer te snel maar al snel kwam hij in z’n ritme en had zelfs tijd om naar zijn aan de badrand staande clubleden te zwaaien. Hij zwom naar 5.16 waar hij zeer content mee was. Ons jurylid Natasja Linderhof moeten we nog bedanken, want zonder haar aanwezigheid hebben deze wedstrijden geen doorgang! Na afloop werd er uiteraard nog een restaurant aangedaan, want dat is inmiddels toch wel een traditie!

Alle Masters hebben nu de ogen gericht op het eerste weekend van mei, want dan vinden de Nationale Kampioenschappen plaats te Eindhoven!