WATERPOLONIEUWS DE DINKEL

Afgelopen weekend was er een compleet competitieprogramma.

De jeugd moest naar Tubbergen voor hun wedstrijd tegen VKC`03 GO16. Het werd een retespannende wedstrijd waar alles in zat. VKC begon voortvarend en sloot de eerste periode af met een 7-3 voorsprong. Het werd nog 8-3 maar toen kwam De Dinkel op stoom. Na drie kwartjes keken ze nog wel tegen een 12-10 achterstand aan maar ook die poetsten ze weg. Even leek het er zelfs op dat ze met de overwinning aan de haal zouden gaan maar VKC maakte het in de laatste minuut toch weer gelijk. Het werd uiteindelijk 13-13 en een goed verdiend punt ging mee naar Denekamp.

Heren 2 speelde in Hardenberg tegen De Grunte H4. De Dinkelheren kwamen een beetje moeizaam op gang wat resulteerde in een 2-2 ruststand. Vanaf de derde periode begon het te lopen en via de tussenstand 2-5 na drie kwartjes liepen de heren uit naar 4-8.

Heren 1 ging naar Kampen voor hun wedstrijd tegen Deltasteur H2. Een aantal H1 spelers waren afwezig en dat brak hun toch op. In de 1ste klasse worden toch net wat andere dingen gevraagd dan in de 2de klasse en daar hebben de Dinkelheren vooralsnog geen antwoord op gevonden. Ook deze wedstrijd werd, helaas, met ruime cijfers verloren:11-4.

Zondag moest Da1 naar het subtropische zwembad in Haaksbergen om tegen Scholtenhagen Da1 te spelen. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Halverwege de tweede periode stonden de Dinkeldames met 0-4 voor. Niks aan de hand zul je denken. Maar toen kreeg Eva 3 p`tjes, Naomi had er al 2 en besloot toen maar te gaan keepen. Pien kreeg nog een strafworp tegen, Inge viel geblesseerd uit, het werd een chaos in de verdediging bij De Dinkel. Gelukkig wist de tegenstander hier geen gebruik van te maken. In de vierde periode kwam de tegenstander toch nog dichtbij. Tot overmaat van ramp kreeg ook Marell haar derde p`tje en moest de geblesseerde Inge toch weer het water in. En helemaal in lijn met deze wedstrijd maakte Inge ook nog het winnende doelpunt. Een zwaarbevochten maar verdiende zege, 6-8.

Programma 19 oktober: 17.30 GO16-De Veene GO16, 18.15 Da1-De Zandstuve Da1, 19.00 H2-De Veene H3, H1-WS Twente H3.