In een bomvol Dorper Esch werd afgelopen zondag de leukste en gezelligste wedstrijd van het seizoen gezwommen: de eigen Dinkelclubkampioenschappen. De hele zwemselectie van de jongste zwemmers tot aan de masters doet mee, onder luide aanmoedigingen van alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en trainers! De jongste zwemmers zwommen 3 afstanden, 25m rugslag, 25m schoolslag en 25m vrije slag. Voor een aantal was dit zelfs de eerste wedstrijd. De spanning was bij de start dan ook van hun gezichten af te lezen. Maar toegejuicht door het publiek zwemmen ze hun baantjes en zetten daarmee gelijk de eerste persoonlijke records neer. Na afloop ontvingen deze zwemmertjes een mooie herinneringsmedaille!

Alle andere zwemmers gingen de strijd aan over drie of vier 50m afstanden: vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag. En dat leverde een hele mooie wedstrijd op. Vele persoonlijke records werden verbeterd. Aan het einde werden alle tijden bij elkaar opgeteld en konden de clubkampioenen van 2022 gekroond worden: Flip Reerink, Fiep ten Berge, Lizzy Mmbughu, Hugo Nijmeijer, Silvan ter Maat, Mattea Gliese-Slooijer, Lynn ten Berge, Daan Groener, Mila Soethof, Mick Leferink, Barbara Broekhuis, Milan Veelders, Tiede Groener, Yke Groener, Milan Lucas, Luuk Bos, Bart Kooiker en Madelijne Schothans.

Een belangrijk onderdeel van de clubkampioenschappen is de beroemde Dinkel familie-estafette. Deelnemende teams konden kiezen tussen 2 categorieën: de snelste tijd of de meest precieze tijd. Bij de meest precieze tijd hadden 10 teams vooraf een tijd opgegeven die ze wilden halen en degene die daar het dichts bij in de buurt zou komen zou winnen. De familie Wolbert had zichzelf het beste ingeschat; slechts 0,19 seconden was het verschil bij het aantikken! Vervolgens was het de beurt aan de snelste 4 teams. Na een spannende strijd was het de familie Lucas die dit jaar als eerste de klok liet stilzetten.

Tenslotte werden ook de ereprijzen uitgereikt voor bijzondere prestaties die het afgelopen jaar behaald zijn. Tiede Groener kreeg 7 oorkondes voor gezwommen regiorecords. Ook was er een regiorecord voor de heren estafetteploeg (Luuk Bos, Lukas Binnenkamp, Maquinho Vorst, Dennis Kamps) op de 4x100m rugslag.

De Sjouke Wynia Köttelpeer voor de meeste persoonlijke records (PR) jonger dan 12 jaar werd voor het 2e jaar achtereen gewonnen door Mattea Gliese-Slooijer. Bij 12 jaar en ouder was de Benerink-Bokaal voor Milan Veelders. En Yke Groener verbeterde het vaakst (18x) een clubrecord en ontving daarvoor de Dinkel Bokaal.