Het eerste deel van het zwemseizoen 2022-2023 werd dit weekend afgesloten met de Open Nederlandse Kampioenschappen voor jeugd en senioren zwemmers. Deze wedstrijd vond plaats in het Hofbad in Den Haag. Donderdag al waren trainers Danique Wagenvoort en Matthijs Ottink met negen geplaatste zwemmers vertrokken om ’s avonds nog even in het wedstrijdbad te kunnen trainen.Yke Groener was flink op dreef dit weekend. Ze werd Nederlands Kampioen bij de senioren 1-2 op zowel de 100m als de 200m rugslag. Op beide afstanden wist ze zich ook te plaatsen voor de overall finale, waarbij ze een hele mooie 6e en 7e plaats behaalde. Op de 50m rugslag won Yke een zilveren medaille, in een tijd van 28.78, tevens een nieuw clubrecord. Ook op de 50m vlinderslag behaalde ze een nieuw clubrecord met een tijd van 28.53! En met een 5e plaats op de 100m vlinderslag en een 9e op de 100m vrije slag sloot Yke een super weekend af!

Op de 200m schoolslag werd Madelijne Schothans Nederlands Kampioen, nadat ze in de series al de 3e tijd had gezwommen. In de finale van de 50m schoolslag werd het een bronzen medaille, en dat vanuit de buitenste baan! Helaas werd vanwege het voorspelde slechte weer de finales op de zondag geannuleerd. Haar tijd op de ’s ochtends gezwommen 100m schoolslag werd nu omgezet in een zilveren medaille. Een ontzettende goede prestatie, maar wat had ze graag die finale gezwommen. Bij de senioren 1-2 hadden Luuk Bos en Kevin Lucas zich geplaatst. Luuk mocht 7x starten dit kampioenschap. Dit leverde hem bij de senioren 1-2 een 6e plaats op (200m rugslag), 3x een 7e plaats (50m rug, 100m rug en 100m wisselslag), 9e op de 100m schoolslag, 10e op de 50m vrij en 17e op de 100m vrije slag. Kevin zwom de 400m wisselslag. In de series zwom hij op zijn persoonlijk record en werd daarmee 7e in deze categorie en haalde tevens een finaleplaats. En dat ging een stuk harder, Kevin werd overall 12e, met een dik PR. Tevens verbeterde hij met deze tijd het Nederlands Doven Record op die afstand!

Bij de jongens jeugd mocht Milan Lucas zich meten op 4 afstanden. Milan was op dreef: op elke afstand verbeterde hij zijn persoonlijke records flink. Wat uiteindelijk resulteerde in een 7e plaats op de 50m schoolslag, 9e op de 100m schoolslag, 8e op de 200m schoolslag en een 23e op de 100m vrije slag. Barbara Broekhuis, Laurien Gliese-Slooijer en Eline Lutters zwommen in de categorie meisjes jeugd. Op vijf afstanden had Barbara zich geplaatst. Haar beste prestatie een 8e plaats op de 200m vrije slag in een nieuw persoonlijk record. Ook zwom ze een PR op de 200m wisselslag, wat haar een 15e plaats opleverde. Op de andere afstanden werd Barbara 11e (400m vrij), 20e(100m school) en 22e (100m vrije slag). Laurien bleef op haar afstanden heel dicht bij haar persoonlijke records, maar kon ze net niet verbeteren. Toch werd ze 32e (50m vrij), 44e (100m vrij), 36e (200m vrij) en 30e (50m vlinderslag. Eline wist zichzelf te overstijgen. Op de 200m vlinderslag werd ze 7e bij de jeugd en wist ze zich tevens te plaatsen voor de overall finales, waarin ze uiteindelijk 16e werd! Op haar andere afstanden werd Eline 16e (100m vlinder), 24e (200m vrij), 21e(400m vrij) en 27e (100m vlinderslag).

In de 4x100m vrije slag estafette zwommen Anouk, Madelijne, Barbara en Yke naar een hele goede 7e plaats, ruim onder de ingeschreven tijd.Tenslotte werd ook nog de NK lange afstanden gezwommen. Op de 1500m vrije slag werd Milan Veelders net 4e in een tijd van 17:16.12, een nieuw persoonlijk record met ruim 16 seconden! Anouk Knippers had zich bij de dames senioren geplaatst voor de schoolslagafstanden. De 100m schoolslag ging in 1:12.71. Op de 50m schoolslag ging het in de serie heel goed, Anouk plaatste zich als 14e voor de finale, maar door een foute start leverde dit geen tijd op.