Zondag 13 november werden door de KNZB in zwembad De Sportboulevard (Dordrecht) de Nederlandse Estafette Kampioenschappen 2022 georganiseerd.

’s Ochtends was het de beurt aan de meiden en de jongens. Na een heel vroeg vertrek vanuit Denekamp begon om 10.00 uur de wedstrijd. De meiden (Mattea Gliese-Slooijer, Maudi Kamphuis, Lynn ten Berge, Wiep Huttenhuis en Romyrie ter Maat) begonnen met een 7e plaats op de 4x50m rugslag, gevolgd door een 13e plaats op de 4x50m schoolslag. Op de 4x50m vrije slag kwamen de meiden zeer sterk terug met een 4e plaats. En op de afsluitende 4x50m wisselslag werden ze 6e. Alle tijden werden omgezet in punten waarna bekend werd dat dit meisjesteam op de 5e plaats in het totaalklassement waren geëindigd!

De jongens (Bram ter Braak, Daan van Peet, Milan Veelders, Sam Leferink en Tiede Groener) werden 6e op de eerste afstand, de 4x100m wisselslag. Gevolgd door een 4e plek op de 4x100m vrije slag en een 4e plaats op de 4x100m rugslag. De slotafstand, 4x100m schoolslag, kwamen de jongens wat te kort, wat resulteerde in een 11e plaats. In het totaalklassement eindigden dit jongensteam op de 6e plaats. Toch een prima eindresultaat!

De dames en de heren waren ’s middags aan de beurt voor hun estafettes. De dames (met Barbara Broekhuis, Laurien Gliese-Slooijer, Eline Lutters, Yke Groener, Kiki Koopman, Madelijne Schothans, Anouk Knippers en Eefje Slootweg) eindigden als 9e in het eindklassement, de heren (met Tiede Groener, Milan Lucas, Lukas Binnekamp, Luuk Bos, Dennis Kamps, Maquinho Vorst en Karst Boersma) als 10e en het mixteam werd ook 10e. Net achter de topteams, maar daardoor niet minder goed.