Madelijne Schothans zwemt naar 3e plaats bij Martinez Cup in Amsterdam Bij de Martinez Chocolade Cup 2022, een internationaal event, dat afgelopen weekend in Amsterdam gezwommen werd, heeft Madelijne Schothans van De Dinkel een bronzen medaille gehaald op de 200m schoolslag. Dat deed ze in een tijd van 2:31.02. Daarnaast wist ze 4e te worden op de 100m schoolslag en 7e op de 50m schoolslag! Naast Madelijne zwommen ook Barbara Broekhuis, Tiede Groener, Yke Groener en Milan Veelders in Amsterdam.Barbara zwom 3 afstanden (200m rugslag, 100m vrije slag en 200m wisselslag), en verbeterde op alle afstanden haar persoonlijke records! De tijdsverbetering op de 200m rugslag was zelfs goed voor het PR van de dag! Milan had wel een PR op de 200m vrije slag, maar dat lukte net niet op zijn twee andere afstanden. Yke werd 10e op de 100m rugslag en 15e op de 100m wisselslag. En Tiede haalde een 14e plaats op de 200m rugslag.

Eerste lange afstandswedstrijd voor De Dinkel Zaterdag 29 oktober werd in zwembad De Dorper Esch het eerste deel van de Lange Afstand Competitie gezwommen, een landelijke competitie van de KNZB over vastgestelde lange afstanden (bijv. 2 kilometer vrije slag of 400m wisselslag).  De afstand is natuurlijk wel afhankelijk van de leeftijd van de zwemmer. De jongste zwemmers, Fiep en Dirk, zwommen voor het eerst een 200m vrije slag. En dat deden ze heel goed. Dirk wist zelfs zijn persoonlijk record op de eerste 50m te verbeteren! Sylvan mocht 400m vrije slag zwemmen en hij verbeterde zijn tijd op die afstand met bijna 40 seconden!De dames (2011 en ouder) zwommen dit keer 800m vrije slag. De snelste tijd (9:48.42) was voor Barbara. Mila werd derde in 11:20.53. De vierde plaats was voor Nienke (11:23.78) en Mattea tikte als vijfde aan in 11:35.85.Een deel van de heren zwom ook 800m vrije slag. Hier werd Mika eerste (9:50.48), voor Arnoud (10:01.26) en Cas (10:38.78). Het andere deel van de heren kreeg de 1500m als uitdaging. Voor Bram en Sam was het de eerste keer, en beiden zetten mooie tijden neer. Milan Veelders zette de snelste tijd neer (17:32.96), een kleine 10 seconden sneller dan Luuk Ruinemans (17:41.55). Al met al een mooi uitgangspunt voor deel 2, dat in december gezwommen gaat worden.

Heel veel persoonlijke records bij Limietwedstrijd De Dinkel In zwembad De Dorper Esch werd afgelopen zondag weer een limietwedstrijd gezwommen. Deelnemende verenigingen, naast De Dinkel, waren OZ&PC uit Oldenzaal, ZV De Veene uit Almelo en buurman Waspo uit Nordhorn. Onder aanmoedigingen van het (meegereisde) publiek en van de eigen teams zetten alle zwemmers hun beste beentje voor, ieder op zijn eigen afstanden en met zijn/haar eigen doel. Voor sommigen een snellere tijd, voor anderen een afstandslimiet (en daarmee toelating) tot de Nederlandse Kampioenschappen. En dat maakt het een hele mooie wedstrijd!De selectie van De Dinkel wist maar liefst 68 persoonlijke records te verbreken. Ymke Oude Engberink maakte de grootste tijdsverbetering en dat deed ze op de 400m vrije slag.