Een waar Dinkel-icoon is ‘oet de tied’…
De Dinkel Denekamp herdenkt, met een dankbare glimlach, de mooie periode waarin Ros Ekkelboom ontzettend veel heeft betekend voor onze zwemvereniging.
Ros werd ooit, en al helemaal voor een DOS-voetballer, verdacht vaak in het zwembad gesignaleerd. Dat had een goede reden: zijn zoon Marcel zwom vanaf jonkie jarenlang bij De Dinkel en tegenwoordig bij Waspo Nordhorn. (Marcel werd onlangs bij de masters zelfs Europees Kampioen op de 50 meter vlinderslag.)
Ros groeide als vanzelf in de club en was vanaf de jaren 70 zo’n 30(!) jaar een meer dan stabiele steunpilaar van het wedstrijdsecretariaat. Daarnaast begeleidde hij de Dinkelzwemmers tijdens talloze zwemwedstrijden. Hij zorgde voor een -onmisbare- bijdrage aan de goede én gedisciplineerde sfeer tijdens de wedstrijden, iets waarvoor De Dinkel nog steeds bekend staat. Hij was ook altijd present bij het klaarmaken/inrichten van het bassin voor de wedstrijden.
Jarenlang vormde Ros samen met Gerard Oude Nijeweme, Ben Lammerink en Jan Rikkink de Technische Commissie, een legendarisch Dinkelkwartet. (Foto: v.l.n.r.) Deze vier heren waren dan ook niet zonder reden de allereerste ereleden van De Dinkel Denekamp.
 
Beste Ros, bedankt voor alles!
We betreuren het dat zijn familie en wij hem allemaal nu moet missen.
We wensen Jo, Marcel en Gaby en hun kinderen Marloes en Sören heel veel sterkte.
Bestuur, (commissie)leden en vrijwilligers van zwem- en waterpolovereniging De Dinkel Denekamp