Zwemvereniging De Dinkel is opgericht in 1963. Na 6 jaar, in 1969 is Gerard Oude Nijeweme voor De Dinkel gestart met de eerste volwassenengroep. Ze zwommen altijd op woensdagavond in het buitenbad.
In 1974 volgden er nog 2 groepen, namelijk op de dinsdag-en op de donderdagavond. Toen werd er in de zomer in het buitenbad gezwommen en in de winter in het overdekte instructiebad. Vanaf 1982 zwommen ze in het nieuwe wedstrijdbad van Dorper Esch. Het waren hele trouwe leden, vandaar dat enkelen nu nog zwemmen en de groep ondertussen de seniorengroep heet. In 2019 was officieel het 50 jarig-bestaan van deze tak binnen de zwemvereniging, maar vanwege corona is er geen ruimte geweest voor een feestje. Afgelopen woensdag was het dan zover, bijna alle seniorleden waren aanwezig en ook een groep (oud)trainers van deze groepen. Het bijzondere was, dat Gerard oude Nijeweme en zijn Riet ook aanwezig waren, dit maakte het wel heel bijzonder en Gerard hield dan ook een zeer indrukwekkende en emotionele speech.
Natuurlijk werd er veel bijgepraat, gelachen, gezongen bij de klanken van de ’trekzak’ van Charles Brummelhuis en was er voor ieder een mooi aandenken.
Voorzitter Twan Eshuis memoreerde in zijn woordje ook dat er 3 personen ondertussen (dit jaar) 50 jaar lid zijn, nl. Antoon Kremer, Eddy Schulte en Annie Stoltenkamp.