Éindelijk konden na alle lockdowns de uitgestelde clubkampioenschappen van De Dinkel 2021(!) plaatsvinden. De club met 400 leden en 100 vrijwilligers was er aan toe! In een vol Dorper Esch deden de zwemmers onder het toeziend oog van vele ouders hun best om tot clubkampioen van De Dinkel gekroond te worden. Dus iedereen nog één keer inspannen op de sprintafstanden.

 

Maria Gram benoemd tot Erelid

Maar eerst werd Maria Gram in het zonnetje gezet. Maar liefst 13 jaren was zij voorzitter van De Dinkel en één van de grote krachten voor dit mooie nieuwe zwembad. Een topvrijwilliger pur sang. Dat kon maar op één manier: Maria werd benoemd als ERELID van De Dinkel. Maria, van harte gefeliciteerd en we hopen nog lang van jou te kunnen genieten!

 

De wedstrijden

De allerjongste Dinkeltjes mochten hun allereerste wedstrijd zwemmen. Drie keer stonden zij aan de start voor de 25m vrije slag, 25m rugslag en 25 schoolslag. Luid aangemoedigd door de andere zwemmers en het publiek lieten zij zien wat de toekomst van De Dinkel gaat worden. En állemaal gingen ze met een medaille naar huis!

 

Alle andere zwemmers zwommen 50m afstanden op de vlinder-, rug-, school- en vrije slag. En ze maakten er een zeer spannende wedstrijd van. De onderlinge tijdsverschillen waren na 4 afstanden zeer klein! Wie mogen zich de clubkampioenen 2021 noemen? Dat zijn Fiep ten Berge, Dirk Bouwman, Anna Satter, Seb Flinkers, Mattea Gliese-Slooijer, Silvan ter Maat, Lynn ten Berge, Daan Groener, Mila Soethof, Mick Leferink, Milan Veelders, Barbara Broekhuis, Daan van Peet, Eline Lutters, Sven Kreikamp, Milan Lucas, Claire Bosch, Maquinho Vorst, Madelijne Schothans en Bart Kooiker.

 

Dinkelbokalen

Tijdens deze wedstrijd werd ook bekend wie De Dinkelbokalen voor meeste persoonlijke records en clubrecords in ontvangst mochten nemen. Bij de zwemmers tot 12 jaar was dat Mattea Gliese-Slooijer en bij de zwemmers ouder dan 12 was dat Milan Veelders. De beker voor meeste clubrecords ging naar Maquinho Vorst. Alle drie van harte gefeliciteerd!

 

Familie-estafette

Natuurlijk kon tijdens deze kampioenschappen de oergezellige familie-estafette niet ontbreken. De teams bestonden uit 3 personen, allemaal familie, met zwemmers en niet-zwemmers zoals ouders, broertjes/zusjes, opa’s en oma’s, neefjes/nichtjes, ooms en tantes, het maakte niet uit. Deelname was mogelijk in de categorie “precieze tijd” of “snelste tijd”. Onder luide aanmoedigingen van de kant werd er geraced. Spannend was het vooral in de serie “snelste tijd”, tot op de laatste meter ging het gelijk op, en werd het uiteindelijk de familie Ruinemans die het eerste aantikte. Bij de “precieze tijd” was het de bedoeling om zo dicht mogelijk bij een vooraf ingeschatte teamtijd uit te komen. De familie Groener had zichzelf goed ingeschat en ging er met de eerste prijs vandoor.

 

De dag werd afgesloten in het Dorper Esch Sportcafé met een supergezellige barbecue voor alle selectiezwemmers en trainers georganiseerd door de heren en dames van de Commissie Zwemzaken!

 

Iedereen, zwemmers, trainers, officials en vrijwilligers, bedankt voor dit mooie seizoen en geniet van jullie zomervakantie!