Zaterdag 26 juni was een zomerse speldag voor de minioren. In en rond het prachtige zwembad Dorper Esch waren verschillende spelen uitgezet. En na de spelen: lekkere hapjes, drankjes en een héérlijk ijsje uit de La Bomba-ijsmobiel!
Tot haar grote en zeer emotionele(…) verrassing werd trainster Brigitte Hesselink-Hemeltjen in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. Ze neemt namelijk afscheid van De Dinkel. De sportieve Brigitte (‘ruim’ 50) is nu tien jaar hoofdtrainster van de minioren. Maar, ze is al sinds haar 13e(!) vrijwilligster bij de club. Als achtjarig meisje werd ze lid van De Dinkel en bleek ze een groot schoolslagtalent. Zij werd, onder trainer Gerard Oude Nijeweme, als allereerste Dinkellid Nederlands Kampioen (1978, op de 200m schoolslag en overall). Een mijlpaal voor de vereniging, die daarna nog vele kampioenen afleverde. Brigitte heeft later ook waterpolo gespeeld en binnen de vereniging talloze taken vervuld. Waterpolosecretariaat, zwemsecretariaat, trainingen verzorgen, activiteiten en kampen organiseren, en de laatste tien jaar dus hoofdtrainster van de allerjongsten, de minioren. Voorzitter Twan Eshuis (op de rug gezien) en trainster Claudia Holterman bedolven ons erelid Brigitte onder de complimenten en natúúrlijk mooie cadeaus. Haar zwemmers en zwemsters hadden een prachtig en persoonlijk boek voor haar gemaakt. Ze was helemaal ondersteboven van alle aandacht, maar een koel schepijsje bracht ook haar gelukkig weer op kamertemperatuur. 
“Lieve, lieve Brigitte, hartelijk dank voor jouw jarenlange, vakkundige, bevlogen en vrolijke inzet voor De Dinkel Denekamp. Je bent uitgegroeid tot een icoon en een groot voorbeeld voor jong en oud. We hopen -héél stiekem- je nog vaak bij het zwemwater te mogen begroeten. Het ga je goed!”