Als uw kind(eren) hun zwemdiploma’s heeft gehaald, kan het bij De Dinkel Denekamp starten in de basisgroep op zaterdagmorgen om 10.45 uur tot 11.30 uur.
Deze groep met de allerjongste Dinkelleden maakt kennis met alle facetten van de zwemsport. Ze oefenen op speelse wijze veel verschillende vormen in het water.
Zo wordt het water hun allergrootste vriend! Bijvoorbeeld: waterspelen, waterpolo, snorkelen, zwemmen met zwemvliezen, reddingszwemmen, zwemmen met allerlei verschillende materialen, conditiezwemmen en springvormen.
Zwemmen op jonge leeftijd is de beste basis voor iedere sport. Door het zwemmen ontwikkelen de longen en het hart zich op een gezonde manier. Je hebt er je hele leven veel profijt van. Ook uit het oogpunt veiligheid is het belangrijk dat een kind blijft zwemmen ná het behalen van hun zwemdiploma’s. Veilig op vakantie en veilig in buitenwater. In de basisgroep worden oefeningen gegeven waar veiligheid geoefend wordt, zoals in een wak vallen en er weer uit komen, uit een boot vallen, onder een omgeslagen boot ademen, reddingszwemmen enz. Je kunt er nooit vroeg genoeg mee beginnen. En samen met vriendjes en vriendinnetjes is het ook nog eens supergezellig!
Vanuit de basisgroep kunnen kindereen kiezen of ze verder willen met wedstrijdzwemmen, waterpolo, recreatief zwemmen of oefenen voor verschillende zwemvaardigheidsdiploma’s. Dit kan allemaal bij De Dinkel Denekamp.
Kom gezellig langs samen met je vriendje en/of vriendinnetje.
Kinderen kunnen na het behalen van het zwemdiploma B of C, enkele lessen gratis meedoen in deze basisgroep op zaterdagmorgen van 10.45 uur tot 11.30 uur, in het wedstrijdbad van Dorper Esch. Maria, Fayette, Iris en Kevin heten jullie welkom! Voor een proefles mag je zo langs komen. Aanmelden kan op: basiszwemmen@dedinkel.nl