Op zaterdag 1 februari vonden in zwembad Het Ravijn in Nijverdal de regionale Estafettekampioenschappen plaats. Vele verenigingen uit Regio Oost (Gelderland en Overijssel) hadden zich hiervoor ingeschreven. Vanuit De Dinkel deden 4 teams mee: twee meisjesteam, een jongens- en een damesteam.

En de jeugd heeft er een gezellige en sportieve middag van gemaakt. Er moesten per klasse 5 estafettes worden gezwommen: 4 x 50m rugslag, 4 x 50m schoolslag, 4 x 50m vlinderslag, 4 x 50m vrije slag en 4 x 50m wisselslag. De middag werd afgesloten met een grote estafette 10 x 50m vrije slag, waarin per vereniging een team van 5 meisjes en 5 jongens mag starten. En dat is toch altijd weer een spektakelstuk.

De uitslagen

Het 1e team meisjes junioren (Pien Hemmelder, Barbara Broekhuis, Eline Lutters en Yke Groener) wisten uiteindelijk beslag te leggen op de 6e plaats. Van het 2e  meisjes team (Fabiënne Fransen, Merle Postel, Lynn Wennink en Laurien Gliese-Slooijer) is helaas geen uitslag bekend. De jongens (Tiede Groener, Milan Lucas, Daan van Peet, Sven Kreikamp en Milan Veelders) werden helaas gediskwalificeerd op de schoolslag waardoor ze genoegen moesten nemen met een toch nog mooie 8e plek. En het damesteam (Hanne Olde Dubbelink, Anouk Olde Dubbelink, Rosa van Peet, Claire Bosch en Tess Wolbert) eindigde op de 15e plek.

In het totale verenigingsklassement is de Dinkel geëindigd op een mooie 13e plaats.