Zondag 5 januari heeft De Dinkel haar jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden in het nieuwe wedstrijdbad van de Dorper Esch. De sfeer zat er goed in! Met een bomvolle tribune (die eigenlijk al weer te klein was…) gevuld met familieleden en alle andere belangstellenden lieten de Dinkelzwemmers zien waar ze goed in zijn: heel hard zwemmen!

Clubkampioenen

Na een woordje van voorzitter Maria Gram kon het kampioenschap echt beginnen.
De onderlinge strijd ging vandaag voor de jongste leden over 3 afstanden en voor de al ervaren zwemmers over 4 afstanden. En het werden spannende series en gestreden werd tot de laatste centimeters.

Voor sommige van de allerjongste negen leden was het vandaag zelfs hun eerste wedstrijd! En aangemoedigd door de andere zwemmers deden Wiep Huttenhuis, Pim van Benthem, Lize van Benthem, Sanne Hulzink, Imke Oude Egberink, Stijn Tukkers, Marre Groeneveld, Dieze Mollink en Ruben Eppink het super! Natuurlijk kregen ze allemaal een aanmoedingsmedaille die ze onder luid applaus van het publiek in ontvangst namen.

Een overzicht van alle prijswinnaars bij de dames:
Minioren 3: 1. Mattea Gliese-Slooyer, 2. Jinte Kamphuis, 3. Tessa Koehorst
Minioren 4: 1. Maudi Kamphuis, 2. Lynn ten Berge, 3. Lieke Boers
Minioren 5: 1. Mila Soethof, 2. Hanne Groeneveld, 3. Elin Westerhof
Junioren 1: 1. Pien Hemmelder, 2. Roos Kleissen, 3. Yvette Berning
Junioren 2: 1. Barbara Broekhuis, 2. Elle Wassink, 3. Lynn Wennink
Junioren 3: 1. Eline Lutters, 2. Anne ter Braak, 3. Merle Postel
Junioren 4: 1. Yke Groener, 2. Hanne Olde Dubbelink
Jeugd 1: 1. Puck Koopman, 2. Tess Wolbert, 3. Claire Bosch
Jeugd 2: 1. Soraya Rakers, Anouk Oude Dubbelink, 3. Lin Hooge Venterink
Senioren: 1. Lonne Dijkhuis, Madelijne Schothans, 3. Laura Rolink

En bij de mannen stonden op het podium:
Minioren 4: 1. Stan Tijink, 2. Jens Rikhof, 3. Guus ter Braak
Minioren 5: 1.Mick Leferink, 2. Gijs Westerhof, 3. Zeb Wolbert
Minioren 6: 1. Bram ter Braak, 2. Milan Veelders, 3. Sam Leferink
Junioren 1: 1. Tiede Groener, 2. Daan van Peet, 3. Chris Kleissen
Junioren 3: 1. Milan Lucas, 2. Tijn Ekkelboom, 3. Cas Veelders
Junioren 4: 1. Daniël Heitbrink
Jeugd 1: 1. Luuk Bos, 2. Lukas Binnekamp, 3. Kevin Lucas
Jeugd 2: 1. Macquinho Vorst, 2. Robin Kamps
Senioren: 1. Jeroen Gijselaar, 2. Karst Boersma, 3. Tom Laarhuis

Familie-estafette

In de pauze was het tijd voor de traditionele familie-estafette. Een team van 3 personen, waarbij er in vrije volgorde 25m, 25m en 50m wordt gezwommen, met als enige voorwaarde dat ze familie van elkaar moeten zijn. Dus hadden de zwemmers goed rondgekeken in de eigen familie: niet alleen vaders en moeders, maar ook broers/zussen, neefjes/nichtjes en zelfs opa’s verschenen aan de start! Onder luide aanmoediging van het publiek zette iedereen zijn beste beentje voor, want wie wil er nu niet de snelste familie zijn of die familie die het dichtst bij de van te voren geschatte tijd zwemt?
De prijs voor de snelste familie was dit jaar voor de familie Kamps. En de familie Koopman is het beste in gokken: zij zaten maar 0.49 seconden van hun geschatte eindtijd af!
De aanmoedingsprijs voor de fanatiekste familie ging naar de familie Oude Egberink: Imke zwom de estafette samen met haar moeder en haar opa!

Ereprijzen

Bij de clubkampioenschappen worden ook de jaarlijkse statistieken vernoemd, want die heeft De Dinkel natuurlijk ook. Wie heeft het afgelopen jaar de meeste persoonlijke records gezwommen of de meeste clubrecords?
Bij de jeugd tot 12 jaar ging de Sjouke Wynia Köttelpeer naar Pien Hemmelder met 71 PR’s. De Benerink Bokaal (voor 12 jaar en ouder) was voor Tiede Groener met 90 PR’s. Dennis Kamps zwom de meeste clubrecords (26x), gevolgd door Mattea Gliese-Slooyer (18x) en Tiede Groener (12x).
Ook werden de eremedailles uitgereikt voor het Lange Afstand Circuit (een landelijk klassement). De Dinkel viel 2x in de prijzen: bij de minioren 5-6 werd Tiede Groener 1e, en Lukas Binnekamp werd bij de junioren 3-4 2e in het eindklassement.

Het was een geweldige middag! Op naar de 2e helft van dit zwemseizoen!