In Tilburg werden van 20 tot 22 december de Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Dit is voor veel zwemmers het hoogtepunt van het Nederlandse kortebaan seizoen: zwemmen tegen Ranomi Kromowidjojo, Kim Busch, Kira Touissant, Arno Kamminga, Joeri Verlinden en Kyle Stolk is iets waar veel zwemmers alleen maar kunnen dromen…

En voor het team van De Dinkel werd het een fantastisch kampioenschap!

Op de eerste dag wist heel verrassend Dennis Kamps een zilveren medaille te winnen op de 100m rugslag in een tijd van 54.45, een nieuw PR. Thomas de Lange werd in de finale op de 50m schoolslag 6e in een tijd van 27.96. In de damesfinale op de 100m schoolslag zwommen Lonne Dijkhuis en Madelijne Schothans. Helaas grepen de dames net naast de medailles, maar het werden wel een zeer mooie 4e en 5e plaats voor de dames. Ook de heren 4x100m wissel estafette wist de finale te behalen en eindigden hierin als 5e van Nederland.

De tweede dag was voor Lonne: zij behaalde in de finale een bronzen medaille op de 50m schoolslag achter de favoriete Rosey Metz en Tess Schouten. De 5e plaats op deze afstand was voor Madelijne. Dennis wist zich te plaatsen voor de finale 50m rugslag en behaalde de 8e plaats. De heren estafette ploeg 4x200m vrije slag mocht ook finale zwemmen en haalden het podium net niet, ze eindigden nipt als 4e.

De laatste dag werd een gouden dag met een bronzen randje. Op de 200m schoolslag zwom Madelijne in de voorrondes al de snelste tijd, en wist dit te bekronen in de finale. Met een tijd van 2.29.21 werd ze Nederlands Kampioen! Dennis haalde een fraaie bronzen medaille op de 200m rugslag en werd daarmee 3e van Nederland. Een onverwachts succes was er voor de dames estafette ploeg op de 4×100 wisselslag: de dames (Anouk, Laura, Eefje, Lonne en Madelijne) wisten niet alleen hun tijd van de voorronde fors te verbeteren maar werden bovendien ook nog eens 3e van Nederland! Finaleplaatsen waren er ook voor Thomas (een 5e plaats op de 100m schoolslag) en Karst Boersma (8e op de 400m vrije slag).

Brons voor Tiede Groener

Tijdens de NK senioren zwommen de junioren in Tilburg de NK Lange Afstanden. Bij de jongens 12/13 jaar heeft Tiede Groener een bronzen medaille gehaald op de 1500m vrije slag met een tijd van 17:42.57. Een fantastische prestatie: Tiede is 12 jaar en zwom hiermee de tweede tijd ooit in Nederland gezwommen! Alleen Pieter van den Hoogenband was als 12-jarige sneller. Ook verbeterde Tiede met dit resultaat 2 clubrecords!

Lange afstandswedstrijd in Denekamp
In het eigen Dorper Esch bad werden op 22 december de tweede wedstrijd voor de Lange Afstandscompetitie gezwommen. Het doel hierbij is om in een landelijk totaalklassement (4 wedstrijden, diverse afstanden en slagen) zo hoog mogelijk te eindigen. Aangemoedigd door het aanwezige publiek werden er 71 persoonlijke records gezwommen. Elin Westerhof had dit keer het PR van de dag: tijdens de 400m vrije slag verbeterde ze haar tijd op de 200m met 37 seconden!

Al met al fantastische resultaten waarmee De Dinkel 2019 afsluit!

Op naar het lange bad seizoen!