Van 5 t/m 8 december vonden in Eindhoven de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen zwemmen op de korte baan (25m bad) plaats. De Dinkel was daar sterk vertegenwoordigd met 12 zwemmers. Een kort overzicht van de medaillewinnaars:

Leon van der Geest zwom naar het goud op de 50m en 100m rugslag. Daarnaast verbeterde hij clubrecords op de 100m vrije slag en 50m rugslag.
Yke Groener begon het toernooi met een 3e plaats op de 400m vrije slag. Gevolgd door een gouden medaille op de 200m rugslag, een zilveren op de 100m rugslag en een bronzen op de 50m rugslag.
Ook bij de estafettes was De Dinkel op het podium terug te vinden. Verrassend was de 1e plaats bij de 4x100m vrije slag jongens jeugd: Luuk, Lucas, Leon en Macquinho waren de zwemmers van PSV en Aqua Novia net te snel af! Ook won dit viertal een zilveren medaille op de 4x100m wisselslag en een bronzen medaille op de 4x200m vrije slag!
Ook bij de gemengde estafette 4x50m vrije slag lukte het: Luuk, Leon, Puck en Yke zwommen hier naar een mooie 3e plaats!

Voor de jongste zwemmers (jongens 12-13 jaar en de meisjes 13-14 jaar) gold dit jaar een nieuwe opzet. Zij zwommen een competitie over verschillende afstanden, waarin punten konden worden verdiend voor het totaalklassement. Tiede Groener werd in het klassement over 5 afstanden 8e bij de jongens, de hoogst geklasseerde 12-jarige! Bij de meisjes werd Barbara Broekhuis 30e in het “grote” klassement en Pien Hemmelder 20e in het “kleine” klassement.
Daarnaast verbeterde Tiede het Nederlandse records voor 12 jarigen op de 200m wisselslag!

Maar alle Dinkelzwemmers lieten mooie dingen zien. Finaleplaatsen waren er naast de medaillewinnaars ook voor Leon ( 50m vrije slag), Lukas (100m rugslag), Luuk (100m vrije slag en 100m rugslag) Maquinho (100m schoolslag en 100m vlinderslag) en Yke (50m vrije slag). En 41 persoonlijke records werden er verbeterd.

Al met al leverden al deze prestaties een 9e plaats op in het medailleklassement! Een superresultaat voor De Dinkel!