Afgelopen weekend werd de tweede ronde van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen. De Dinkel zwemt daarin mee met 2 teams: één in de Hoofdklasse, en één team in de B-2 klasse.

Zaterdag vertrok het hoofdklasse team met de bus naar Hoogeveen, voor de onderlinge strijd met ZPC Hoogeveen en Orca. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en haalden het beste in elkaar naar boven! Mooi zo’n onderlinge strijd te zien. In totaal werden er 30 persoonlijke records gezwommen, waarvan Luuk Bos de grootste verbetering liet zien: zijn 100m schoolslag ging ruim 8 seconden sneller, dan zijn “oude” tijd. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat Hoogeveen het snelste had gezwommen, De Dinkel werd tweede. In de tussenstand van de Hoofdklasse staat het team van De Dinkel voorlopig op de 10e plaats.

Het tweede team vertrok zondag met auto’s vol zwemmers (48!) naar Almelo voor hun 2e wedstrijd in de B-klasse. Ook zij zwommen hard door, wat resulteerde in 42 nieuwe persoonlijke records. Merle Postel zwom een super 200m rugslag, waarmee ze haar persoonlijke record met maar liefst 28 seconden verbeterde! Met het totale eindresultaat verstevigde het team de 5e plaats in het tussenklassement.

Nog een kleine terugblik naar vorige week… zondag 27 oktober vertrok een deel van de selectie naar Almelo voor een limietwedstrijd op de korte baan. Doel: aanscherpen van de persoonlijke records, en zo mogelijk startbewijzen te verkrijgen voor de Overijsselse en Nederlandse kampioenschappen die over een paar weken van start gaan. De dames en heren deden goed hun best, waardoor er 32 nieuwe persoonlijke records genoteerd konden worden. Sven Kreikamp bracht dit keer de grootste verbetering op zijn naam: hij was maar liefst 16 seconden sneller op de 100m wisselslag dan zijn oude record!

Al met al mooie resultaten waar de trainers heel tevreden mee zullen zijn!