Afgelopen weekend werd door De Dinkel de wedstrijden gezwommen voor de Nationale Zwemcompetitie voor teams. Tijdens deze wedstrijden gaat het om het totaalresultaat van het hele team, van jong tot “oud” , waarbij telt: hoe sneller, hoe beter!

De Dinkel 1 zwemt in de Hoofdklasse (vergelijkbaar met de Eredivisie voetbal) en vertrok zaterdagmiddag met de bus naar Leeuwarden. Daar werd de strijd aangebonden met de teams van ZPC Hoogeveen en Orca (Leeuwarden). Het ging hard tegen hard, waarbij de Dinkelzwemmers zich van hun beste kant lieten zien. Er werden 35 persoonlijke records gezwommen. Het PR van de dag was voor Leon van der Geest op de 100m rugslag die zijn tijd verbeterde met maar liefst 143%! In de Hoofdklasse staat de Dinkel 1 na deze eerste wedstrijd voorlopig op de 10e plaats.

Het tweede team van De Dinkel, dat 2 klassen lager in de B2-klasse zwemt, vertrok zondag naar Markelo met maar liefst 50 zwemmers. Samen met teams van De Veen (Almelo) en De Hof (Markelo) werd gestreden voor een zo snel mogelijk teamresultaat. En snel ging het! Op bijna elke afstand stonden er wel Dinkelzwemmers bij de eerste drie. Er sneuvelden 52 persoonlijke records. Senna Soethof behaalde de grootste verbetering: op de 100m vlinderslag was ze 30 seconden sneller en bracht daarmee haar tijd op 1:51.04. De Dinkel 2 staat na deze eerste wedstrijd op de 5e plaats.

Al met al een mooi eerste weekend, dat uitzicht biedt op meer!