Zaterdag en zondag 1, 2 juni werden in Kampen de Miniorenfinales gehouden. Het afgelopen jaar is er in verschillende voorrondes gezwommen op verschillende afstanden. De beste 18 zwemmers per afstand en per leeftijd waren uitgenodigd om tegen elkaar te strijden in dit weekend. 18 Dinkelzwemmers hadden zich geplaatst voor deze finale en dat is natuurlijk al een enorme prestatie.
Onder leiding van trainers Brigitte, Mika, Ilse en Ilone zwom De Dinkel naar 21 podiumplaatsen: 8x goud, 7x zilver en 6x brons. Hiermee werden ze 2e in het medailleklassement, achter ZVZ uit Zwartsluis.
Maar liefst 5x goud en 1x zilver was er voor Tiede Groener. Eén keer goud en 4x zilver was er voor Pien Hemmelder. Zij zwom op de 100m rug ook nog eens naar een nieuw clubrecord voor 10-jarigen. Milan Veelders behaalde 1x goud, 2x zilver en 1x brons. Bij de allerjongsten behaalde Mattea Gliese-Slooijer 3 bronzen medailles. Ook zwom ze naar een verbetering van haar clubrecord 7-jarigen op de 100m wissel.
De gemengde estafetteploeg (Chris Kleissen, Tiede Groener, Pien Hemmelder en Nikki Gelevert) zwom naar de 1e plaats op de 4x 50m wisselslag.
Yfke Wennink behaalde dit weekend de grootste pr-verbetering: op de 50m vlinderslag verbeterde ze haar pr met maar liefst 9 seconden naar 47.80 sec.
Fantastische prestaties van deze jonge Dinkelzwemmers. Op naar het volgende seizoen in het nieuwe zwembad