In de weekenden 18, 19 en 25, 26 mei werden de Overijsselse kampioenschappen lange baan zwemmen gehouden in Hengelo. De beste zwemmers van 19 Overijsselse clubs streden hier om de medailles op de verschillende persoonlijke en estafette-afstanden. Zwemmers streden hier niet alleen om de medailles, maar ze gingen natuurlijk ook voor verbetering van hun persoonlijke records, en het behalen van NJJK/NK limieten.
In totaal behaalden de Dinkelzwemmers 110 medailles, waarvan 35x goud, 41x zilver en 34x brons. Hiermee werden ze tweede in het medailleklassement, achter ZV44 uit Zwolle die minder medailles maar net iets meer 1e plaatsen behaalden.

De Dinkelzwemmers zwommen in soms spannende estafettes naar 4x goud, 4x zilver en 5x brons.
Individuele gouden medailles werden behaald door: Barbara, Eline, Yke, Puck, Lonne, Madelijne, Lukas, Bart, Jelle, Milan vD, Karst, Jeroen en Tom.
Zilver werd er behaald door: Barbara, Eline, Yke, Puck, Lonne, Myrna, Eefje, Sven, Lukas, Kevin, Jurre, Robin, Milan vD, Bart, Karst en Jeroen.
Bronzen medailles waren er voor: Barbara, Yke, Joy, Soraya, Quinty, Laura, Madelijne, Myrna, Sven, Milan L, Lukas, Kevin, Mika, Jurre, Jelle, Bart en Karst.

Naast een aantal NK limieten van zwemmers behaalde Barbara Broekhuis 2 NJJK limieten op de 50m en 100m vrije slag; daarnaast heeft ze nog een uitlooplimiet voor de 400m vrije slag. Kevin Lucas behaalde een NJJK limiet op de 50m school. Zij kunnen zich, naast de zwemmers die al geplaatst waren, gaan opmaken voor de NJJK over 2 weken in Eindhoven.