jeugd krijgt vaantje én Dinkel-tegoedbon voor twee proeftrainingen

<Download PDF>

De Dinkel Denekamp organiseerde  in zwembad Dorper Esch de Dinkellandse schoolzwemkampioenschappen. Voor de allerlaatste keer in het huidige bassin, want na de zomer is het fraaie, nieuwe bad klaar. Sportwethouder Benno Brand opende het evenement. Hij gaf iedereen een groot en -zichtbaar welgemeend- compliment voor hun geweldige inzet. Beweging voor de jeugd is immers enórm belangrijk.
Het was weer een ouderwets gezellige volle bak in een luidruchtige, maar super-enthousiaste sfeer. Alle scholen van Dinkelland waren uitgenodigd. Daarvan zwommen er negen scholen mee. 160 kinderen aan de start, eerlijk verdeeld naar leeftijd en het aantal zwemclubleden. Het evenement werd  begeleid door officiële tijdwaarnemers en vrijwilligers van De Dinkel Denekamp.

Vanaf de bomvolle tribunes zagen ouders, vriendjes en leerkrachten een spectaculaire strijd. Het toernooi werd gewonnen door ’n Esch team 1 uit Tilligte en de tweede plek was voor de Kerkewei team 1 uit Rossum. Derde werd de Kingschool team 3 uit Denekamp. Deze drie teams mogen meedoen aan de regionale Kampioenschappen op 18 mei in Renkum. Eigenlijk waren alle 160 kinderen winnaars: ze kregen een herinneringsvaantje én een oorkonde! Ook gingen ze huiswaarts met een uitnodiging voor twee gratis proeftrainingen.