Op zaterdag 12 januari werden er zes wedstrijden gespeeld. Voor alle teams was het de eerste wedstrijd van 2019.

De eerste wedstijd werd gespeeld in de vroege ochtend uren om 09:40 in Vriezenveen tegen VZ&PC.

De dames en heren van het jeugd team Onder 13 gingen met goede moed het zwembad in, er werd erg goed gespeeld en ook erg goed samen gespeeld. De wedstijd begon met Kees Kuipers in het doel en hij werd halverwege gewisseld met Jordi Berning. Voor dat Jordi het doel in ging heeft hij nog een doelpunt gescoord met een zeer mooie actie. Verder heeft het team hard gevochten, maar waren de tegenstanders toch echt wel sterker en namen de overwinning mee naar huis. De wedstrijd zelf was erg leerzaam voor de dames en heren van De Dinkel. De wedstijd eindigde in een stand van 12 – 1 voor VZ&PC.

De dames en heren van het jeugd team Onder 15 gingen ‘s avonds in Denekamp hard ten strijde tegen het jeugd team van VZ&PC uit Vriezenveen. Het werd helaas meteen duidelijk dat de tegenpartij wel echt aan de winnende hand was, maar dit was voor de dames en heren geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Ze gingen alleen maar harder vechten en gingen steeds sterker de aanval in, helaas hield de keeper van het andere team de bal elke keer tegen. Luuk Geers lag in het begin van de wedstrijd in het doel en heeft een heleboel schoten op doel tegen gehouden. Later ging Luuk zelf het veld in en maakte hij met een achterwaarts schot op doel een ongelofelijk mooi doelpunt. Dat mooie doelpunt was helaas niet genoeg om te winnen, de stand werd uiteindelijk         1 – 10.

De dames en heren van het jeugd team Onder 17 gingen ‘s avonds in Denekamp vol goede moed de wedstrijd in tegen EZC uit Enschede, het werd meteen duidelijk dat het hard tegen hard ging en dat de teams aan elkaar gewaagd waren, zo hebben Sem Kortman en Petter Eshuis een paar mooie doelpunten gemaakt. Tot aan de 2e periode was De Dinkel aan de winnende hand, ze gingen de 3e periode in met een stand van 4 – 1. Helaas sloeg de vermoeidheid in bij De Dinkel en vlogen de doelpunten voor EZC binnen. Na een wedstrijd erg hard tegen elkaar te hebben gevochten, werd de eindstand 4 – 5 voor EZC.

De dames van De Dinkel speelden dezelfde avond tegen het Ravijn uit Nijverdal, ook hier gingen de dames vol goede motivatie het water in, ze wisten voor de wedstrijd al dat het vechten geblazen was. En dat was het uiteindelijk ook. De eerste periode werden er wel doelpunten gemaakt, maar de dames wisten dit nog te beperken tot 3 doelpunten voor het Ravijn. Uiteindelijk werd aan het einde van het 2e kwartje een doelpunt gemaakt door Naomi Scheggetman. Later in de wedstrijd werd er nog door Lotte Heijdens en door Anouk Athmer een doelpunt gescoord. Hoe hard De Dinkel ook vocht Het Ravijn was echt overduidelijk sterker, de eindstand was 3 – 14.

De heren 2 van De Dinkel speelde zaterdagavond tegen De Zandstuve uit Hardenberg. De heren sprongen vol zelfvertrouwen het water in en dit werd ook zeker goed beloond. Er werd gevochten, maar er werd ook erg goed gespeeld onderling en solo werden er ook mooie acties gemaakt. Meerdere heren hebben een doelpunt gemaakt, met één uitzonderlijk mooi doelpunt, gescoord door de keeper van De Dinkel. Joost Rinket scoorde vanuit zijn eigen doel, rechtstreeks in het andere doel. Het werd in de loop van de wedstrijd wel duidelijk dat de heren van De Dinkel beter waren en dit werd zichtbaar in de eindstand. De eindstand was 14 – 6.

De laatste wedstrijd die gespeeld werd, was de wedstrijd tussen De Dinkel heren 1 en WS Twente. Er werd hard gezwommen om door de verdediging te breken en dit lukte de heren ook een behoorlijk aantal keren, in de 2e periode maakten de heren een inhaalrace en die race is niet gestopt, ze zijn door blijven gaan met scoren en de eindstand was dan ook 11 – 4.

Volgende week is er maar één wedstrijd:
Scholtenhagen – De Dinkel Onder 15 in Haaksbergen om 19:00 uur.