Voor de laatste keer vonden de Dinkel-clubkampioenschappen plaats in het huidige bad; volgend jaar is het nieuwe wedstrijdbassin van Dorper Esch wedstrijdklaar.

Rondom het bassin was het een gezellige drukte van belang. Alle zwemmers zwommen 50 meter vlinderslag, rugslag, schoolslag en vlinderslag. De afzonderlijke  tijden werden bij elkaar opgeteld en zo werden de clubkampioenen per leeftijdscategorie bekend.
Erg bijzonder was het voor de allerjongsten, die voor het eerst in hun leven een echte wedstrijd zwommen. Zij keken vol bewondering naar hun voorbeelden, de ‘echte’, grote wedstrijdzwemmers en -zwemsters en vonden alles natuurlijk zeer spannend. De kleintjes die de vuurdoop ondergingen waren Jens Rikhof, Duuk Beld, Saar Schulling, D’leh Kuipers, Daan Groener, Guus ter Braak, Lisa ter Haar, Stan Tijink, Annelinde Vink, Nienke Bulter en Gijs Gortemaker. Prima gedaan hoor!

Behalve de prachtige bekers voor de clubkampioenen werden er ook KNZB medailles uitgereikt van het landelijke Lange Afstandscircuit. Dit is een wedstrijdenreeks met afstanden tot zelfs 1500 meter. Van De Dinkel Denekamp werd Karst Boersma Nederlands Kampioen bij de heren senioren, behaalde Jurre Hanstede bij de junioren een 2e plaats en Tiede Groener bij de minioren een 3e plaats.

De verse Clubkampioenen van De Dinkel Denekamp zijn: Mattea Gliese-Slooijer, Maudi Kamphuis, Jort Gelevert, Mila Soethof, Gijs Westerhof, Pien hemmelder, Milan veelders, Lynn Wennink, Eline Lutters, Yke Groener, Puck Koopman, Soraya Rakers, Lonne Dijkhuis, Tiede Groener, Sven Kreikamp, Milan Lucas, Daniël Heitbrink, Lukas Binnenkamp, Robin Kamps, Bart Kooiker en Karst Boersma. De Dinkel Denekamp is er voor jong en oud, van 8 tot 80 jaar.

Voor de laatste keer vonden de Dinkel-clubkampioenschappen plaats in het huidige bad; volgend jaar is het nieuwe wedstrijdbassin van Dorper Esch wedstrijdklaar.

Clubkampioenschappen 2018

Fotoreportage van de Clubkampioenschappen. Click op de pijltjes.