In het eerste weekend van oktober werd in Nederland het 1e deel van de competitie gezwommen. De Dinkel doet met 2 teams mee in deze competitie van de KNZB. In Nijverdal zwom op zaterdag 6 oktober een groep van 32 zwemmers in de Hoofdklasse in het team De Dinkel 1. Een dag later, 7 oktober, kwamen 44 zwemmers aan de start in de B klasse, als team De Dinkel 2.
Op zaterdag moest De Dinkel 1 het opnemen tegen Orca uit Leeuwarden en ZPC Hoogeveen uit Hoogeveen. Voor de junioren begon het programma met estafettes. De senioren sloten hiermee af.  De grootste tijdsverbetering werd gezwommen door Anne ter Braak. Zij verbeterde haar tijd op de 200 rug naar 3.00.74.
Van de 18 zwemclubs die starten in de Hoofdklasse staat De Dinkel nu op de 8e plaats met een puntenaantal van 5639,94.
Zondag 7 oktober mochten de junioren in Almelo ook starten met estafettes en sloten de senioren hiermee af. De  Dinkel 2 zwom samen met ZPC De Hof uit Markelo/Goor en Z&PV de Veene uit Almelo de competitieronde. De grootste tijdsverbetering werd gezwommen door Laurien Gliese-Slooijer. Laurien wist op de 100 wisselslag haar tijd te verbeteren naar 1.32.51.
De Dinkel 2 staat in de B4 klasse, in totaal doen 8 zwemclubs in deze B4 klasse mee, op de 4e plaats met een puntentotaal van 5264,30.