Tweemaal winst voor De Dinkel !

Afgelopen weekend streden 2 jeugdteams en 1 herenteam om de winst in hun competitie.
De jeugd onder de 17 jaar beet in eigen huis het spits af tegen de jeugd van De Mors uit Rijssen. Dit was nog maar hun 2e wedstrijd en onder leiding van Maarten Rinket en Mark Geers had het team de nodige opstartproblemen. Pas in de tweede periode wist Tygo Franke voor De Dinkel het net te vinden, terwijl de bezoekers er al een aantal in hadden liggen. Kort daarna maakte hij ook de 2e en volgden Sem Kortman en Petter Eshuis ook met hun doelpunten. Echter was De Mors echt een maatje te groot voor dit nieuwe team uit Denekamp. Luuk Geers, speler van de jeugd onder de 15 jaar, lag in het doel en wist een paar mooie ballen te keren. Echter kon verlies niet worden tegengehouden. Geen punten voor De Dinkel!

Vervolgens was het de beurt aan de jeugd onder de 15 jaar tegen De Veene uit Almelo. De Veene staat nog onderaan met 0 punten, maar dit gold ook voor De Dinkel. Beide teams waren dus gebrand op de winst. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat De Dinkel de bovenliggende partij was, want na de eerste periode stond er al 3-0 op het scorebord door doelpunten van Hanne Bonnes en Sanne Pleijhuis. Sanne ging daarna vrolijk door met scoren, want de 4 en 5-0 kwamen ook op haar naam. Sterre Wanink en Luuk Geers deden ook een duit in het zakje waardoor het in de derde periode maar liefst 9-0 stond! Als ze de smaak nog niet te pakken hadden, hadden ze dat wel in de laatste periode. De Dinkel had de wedstrijd allang in het slot gegooid, maar liet graag aan het publiek zien waarvoor ze naar het zwembad zijn gekomen. Luuk, Sanne en Sterre maakten nog doelpunten en daar kwamen er nog drie van Marit Schäfer en één van Sanne Westerhof nog bij. Het werd maar liefst 16-0!

Tot slot doken de heren van Heren 1 het water in voor hun wedstrijd tegen het vierde van EZC uit Enschede. De Dinkel staat nog ongeslagen bovenaan, en voor EZC was het hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Met Peter Swensson, Maarten Rinket, Bart Nijhuis en Teun Masseling van Heren 2 kon met twee wissels begonnen worden aan de wedstrijd. Het bleek een fysieke wedstrijd, want De Dinkel had direct te kampen met twee uitsluitingen, die EZC goed benutte en zo op voorsprong kwam. Het waren Sil Koedijk, Bart Pross en Bas In ’t Veld die orde op zaken stelden waardoor het na het eerste kwartje 4-2 stond. Het bleef gelijk op gaan tussen beide, wat voor een vermakelijke wedstrijd zorgde. Het ging van 5-5 naar 7-7 en diep in het vierde kwartje nam De Dinkel de wedstrijd over. Er werden ineens 5 doelpunten achter elkaar gemaakt, waardoor er 12-8 op het scorebord stond. Hier had EZC geen antwoord meer op, eindstand 13-10!

Aankomend weekend spelen de volgende teams:
Zaterdag 13 oktober
17.15u             De Grunte                  –           De Dinkel <15                        in Hardenberg
17.45u             De Veene                   –           De Dinkel <13                        in Almelo
17.55u             Losser                         –           De Dinkel <17                       in Losser
18.35u             Het Ravijn                  –           De Dinkel heren 1                  in Nijverdal
19.30u             De Dinkel Dames 1    –           Losser                                    in Dorper Esch

En op maandag 22 oktober, middenin de herfstvakantie, wordt de jeugdtraining een open training voor iedereen onder de 15 jaar! Dus ben je benieuwd naar waterpolo of wil je gewoon lekker even zwemmen en met de bal gooien, kom dan maandag 22 oktober van 18.30u tot 19.15u naar Dorper Esch. Hier zullen een aantal ervaren trainers klaar staan die een leuke training aanbieden. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en kom met zijn allen naar het zwembad!