In het nieuwe 50m bad van Den Haag was een compleet weekend met Nationale toppers van minior tot senior.
Op vrijdag 6 april beet Yke Groener het spits af en werd Nationaal kampioen op de 800m vrije slag.

De volgende ochtend zaterdag 7 april vertrokken 21 jonge zwemmers van de Dinkel per bus naar het Hofbad in Den Haag, voor de Nationale Arena Club Meet. Deze werd gezwommen in de middag pauze van de Nationale Swimcup van de senioren. Zo zagen onze minioren nog even de wereldtoppers als Ranomi Kromowidjojo. Tijdens de Clubmeetfinale kwamen de beste16 zwemverenigingen uit Nederland bij elkaar om uit te maken wie de beste van Nederland zou worden. Bij binnenkomst in het bad werd al snel begonnen met de spandoekenwedstrijd en in welkomparade lieten alle deelnemers en coaches zien hoe zij het thema “Helden” hebben aangekleed. Het team van De Dinkel won de wedstrijd met hun “Helden op sokken”-spandoek.
Vanuit Arena was hiervoor een prijs beschikbaar gesteld. Na de parade konden de wedstrijden beginnen. De zwemmers van de Dinkel waren op een groot scherm zowel boven als onder het water te volgen. Thuis konden familie en vrienden de wedstrijden volgen via een livestream. Geweldig om in zo’n ambiance te zwemmen en wat deden de kinderen ontzettend goed hun best!
Er werden maar liefst 35 persoonlijke records gezwommen! Na de wedstrijden volgde de prijsuitreiking. Vanaf 16 werd er terug geteld… De spanning was te snijden! De Dinkel Denekamp is geëindigd op de 5e plek. Gefeliciteerd zwemmers! Bedankt Brigitte Hesselink, Claudia Holterman en Sabine Westerhof voor de fantastische begeleiding op deze dag. Aan het einde van deze mooie dag werden de zwemmers verrast met een heerlijk patatje bij Concordia.

Zondag 8 april stonden voor Dinkelminioren de Overijsselse miniorenkampioenschappen op het programma. Deze keer werd er gestreden om de beste spintkampioen van Overijssel. 25 Zwemmers van de Dinkel deden aan deze wedstrijd mee. Er waren deze keer 38 persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was voor Jort Gelevert met de 50 m rugslag. De Dinkel ging in totaal met 12 medailles naar huis, met de volgende verdeling: Gouden medailles: Jort Gelevert (2x), Tiede Groener (3x), Pen Hemmelder (2x). Zilveren medailles: Tiede Groener, Pien Hemmelder. Bronzen medailles: Chris Kleissen, Milan Veelders (2x).

Foto’s

Nationale Arena Club Meet Den Haag 2018