Afgelopen weekend kwam er een jeugdteam van de Dinkel in actie, en de beide gemengde damesteams van De Dinkel/VKC.

De jeugd onder de 15 jaar begon zaterdagmiddag in Borne met hun wedstrijd tegen WS Twente. Deze ploeg bezet een tweede plaats waar De Dinkel tiende staat. Dit verschil werd dan ook al snel duidelijk in de wedstrijd, want het stond in het eerste kwartje al 6-0. Lonneke Geers wist voor De Dinkel in het tweede kwartje het eerste doelpunt te maken, maar de aansluiting bleef uit. De Denekampse jeugd bleef strijden tot genoegen van coaches Irma Berning en Maarten Rinket. Winst zat er echter niet meer in dus moe maar voldaan keerden ze huiswaarts.

De Dinkel Dames 1 nam het in eigen bad ook op tegen WS Twente. Ook in deze competitie staat WS Twente op de tweede plaats, en De Dinkel op plek zeven. Onder leiding van interim-coach Judith Krabbe begon De Dinkel sterk aan de wedstrijd. In de verdediging liep alles op rolletjes, mede dankzij midachter Naomi Scheggetman en keepster Laura ten Hoeve. In de aanval kwam er echter weinig gevaar vanwege de strakke verdediging van de bezoekers. Het was wel Pien Doevelaar die voor de 1-1 zorgde en daarmee haar eerste doelpunt van dit seizoen maakte. Vervolgens liep het spel bij De Dinkel wat stroever waardoor WS Twente kon uitlopen met een paar rake afstandsschoten. Lotte Heijdens kon in de tweede periode nog wat terugdoen, maar daarna werden de aanvallen telkens afgeblokt of niet goed uitgespeeld. Licht teleurgesteld kwamen ze uit het water.

Zaterdag kwamen de dames van de Spreng uit Brummen op bezoek bij VKC in het thuisbad in Denekamp. De ploeg bezet de 5e plek in de competitie waar VKC op plek 11 staat.
Coach Robert Meijer maakte vooraf duidelijk hoe er gespeeld ging worden.
Met een speelster bij de tegenstander die gemiddeld 4 doelpunten per wedstrijd scoort was er voor Annemiek Bekkedam een belangrijke taak weggelegd: vastleggen! De wedstrijd begon sterk aan de kant van VKC. Al snel stond er een voorsprong van 3-0 op het scorebord. Maar hierop kwam snel een antwoord waardoor de periode met 3-2 voorsprong werd afgesloten. Ook in de tweede periode was het VKC dat het betere spel liet zien, verdedigend stond het als een huis. Aanvallend wilde het niet lukken, vrije mensen werden niet gezien waardoor scoringskansen niet werden benut. Annemiek bleef strak haar taak uitvoeren en hierdoor werd een angel uit het spel van de spreng gehaald. Met een 5-3 voorsprong moest de tweede helft beginnen. In de derde periode gooide de Spreng er een tandje bij en was bij VKC even de pit eruit. De dames uit Brummen wisten op gelijke hoogte te komen, en zelfs voorbij de dames van VKC te gaan. Aan het einde van deze periode was de stand gelijk getrokken tot een 7-7. In de laatste 6 minuten moest alles op alles gezet worden, en het zat erin om punten te behouden. Wederom begon de Spreng erg sterk en wisten weer een voorsprong op te bouwen, dit keer van 2 doelpunten. Met nog enkele minuten op de klok was de stand 7-9 in het voordeel van de Spreng. Met een time-out zette coach Robert de dames nog weer op scherp. Door hard voor elkaar te werken en met zijn allen er voor te gaan werd de stand gelijk getrokken naar 9-9! Er had misschien meer ingezeten maar spelend tegen de nummer 5 uit de competitie mogen we tevreden zijn met een punt!

Aanstaande zaterdag 24 maart vindt de clash tussen Heren 1 en Heren 2 van de Dinkel plaats! Om 19.00u in Dorper Esch strijden beide herenteams voor de eer die ze maar wat graag willen behalen. Het verdere programma van zaterdag 24 maart klinkt als volgt:
14.30u: Het Ravijn – De Dinkel <13 jaar in Nijverdal
18.15u: De Dinkel < 15 jaar – VKC in Denekamp
19.00u: De Dinkel heren 2 – De Dinkel heren 1 in Denekamp
20.30u: ENC Arnhem – VKC dames 1 in Arnhem