Afgelopen weekend waren er maar liefst 4 teams die het water indoken voor hun competitiewedstrijd.

Heren 1 beet ’s middags het spits af in Vriezenveen tegen VZ&PC. Heren 1, op kampioenskoers met 33 punten uit 11 wedstrijden, verwachtte ook deze wedstrijd te kunnen winnen. Het eerste doelpunt liet even op zich wachten, maar kwam na 3 minuten van de hand van Walter Wigger. Al snel was het 4-0 en kon de thuisploeg eigenlijk weinig terug doen. Er werden 5 doelpunten geïncasseerd en 15 gemaakt door de Dinkel, nog altijd op kampioenskoers dus!

Vervolgens was het in Dorper Esch de beurt aan de Dinkel onder de 15 jaar, met Irma Berning als vaste coach, om het op te nemen tegen de leeftijdsgenoten uit Losser. De Dinkel begon wat slordig, liet veel gaten vallen achterin en de doelpunten bleven dan ook niet uit. Het stond al snel 0-4. Pas in het tweede kwartje wist Petter Eshuis het net te vinden voor de Dinkel. Vanaf toen ging het mooi gelijk op, maar de snelle achterstand kwam de Dinkel niet meer te boven. Uitslag 4-9.

In Vriezenveen nam heren 2 het op tegen de Zandstuve. Vanaf het begin ging het gelijk op,  beide teams bleken erg aan elkaar gewaagd. In de laatste periode stond het zelfs nog 8-8. Toen was het Sven Koedijk die nog 2 doelpunten voor zijn rekening nam, eindstand 10-8.

Zaterdagavond stond de wedstrijd van Dinkel dames 1 tegen De Hof op het programma. De Hof staat bovenaan in de competitie en van tevoren werd een pittige wedstrijd verwacht. Het was echter de Dinkel die brutaal tot twee keer toe de leiding nam. Vanaf het startschot zaten de dames erbovenop, er werd goed gezwommen en goed gekeken naar elkaar. Het was Sanne Ten Hove die na een goede actie op doel schoot en de bal vloog er in! De Dinkel kreeg vertrouwen en ook de goed bezette bank leefde op. De Hof had echter een antwoord  dus het stond al snel 1-1. De Dinkel bleef scherp waarna Marell Peters de bal kreeg rond de middellijn en het zomaar op doel probeerde, en hij zat er gewoon in! De Hof had het moeilijk, want aan de andere kant liet Naomi Scheggetman haar kwaliteiten op de midachter zien. De Hof kwam moeilijk tot scoren, er werd goed gekeken door de dames van de Dinkel. Keepster Laura Ten Hoeve zat goed in de wedstrijd en kon veel doelpunten voorkomen. Echter werd na de 2e periode de focus minder en kon de Hof meer profiteren van kleine foutjes. De klasse en ervaring van de gasten kwam om de hoek kijken en de Dinkel kon steeds minder weerstand bieden. Desondanks werd er nog steeds goed gespeeld en kunnen de dames tevreden terug kijken! Eindstand 4-10.

Zaterdag stond voor de dames van VKC het degradatie duel tegen Aquanovio uit Nijmegen op het programma in Tubbergen.
Vooraf werd door coach Rob Kienhuis duidelijk gemaakt dat het een tegenstander was waar punten van gepakt konden worden. Strak werd er gestart aan de eerste periode. Dit resulteerde direct in mooie aanvallen voor VKC, waaruit ook gescoord werd. Het geloof was direct voelbaar in het water en de dames gingen er voor. Al snel stond er een voorsprong op de klok voor de Tubbergse. 3-2 voorsprong om aan de 2e periode te starten en deze lijn in het spel voort te zetten. In deze 6 minuten was VKC op haar best. Aanvallen werden mooi opgezet, en door 2 prachtige assist ballen van jeugdspeelster Laurissa Krom, kon Marly Stopel de ballen achter de keepster van Aquanovio tikken. In deze periode maakte VKC de voorsprong groter en trok de wedstrijd meer naar zich toe 7-4.De volgende periode was een kopie van de tweede. VKC bleef haar wedstrijd rustig spelen en aanvallen werden mooi opgezet en uitgespeeld. Aquanovio wist voorzichtig wat terug te doen, maar kwam niet in de buurt van VKC. De laatste periode dacht VKC de overwinning binnen te hebben. De Nijmeegse dames kwamen dichter bij, en het was even billen knijpen.Door een time-out wist Rob de dames weer op scherp te zetten en werd er een tandje bij gezet. Rustig speelde VKC de wedstrijd uit, en met een 12-8 overwinning geeft VKC de laatste plaats over aan Aquanovio!

Marly Stopel 7x
Laurissa Krom 2x
Sophie Derkman 2x
Richelle Harberink 1x