Afgelopen weekend traden 2 teams van de Dinkel en het VKC-damesteam aan voor hun competitiewedstrijd. De jeugd onder 15 jaar begon thuis tegen Scholtenhagen uit Haaksbergen. De Dinkel staat 9e en Scholtenhage 8e, dus er viel zeker wat te halen voor de Denekampse jeugd. Beide teams hadden vanaf het eerste fluitsignaal moeite om de aanval goed op te zetten, waardoor er weinig werd gescoord. Met 1 doelpunt in het eerste en 1 doelpunt in het tweede kwartje stond er halverwege de wedstrijd helaas wel 0-2 op het scorebord. Pas in het derde kwartje wist de Dinkel te scoren via Petter Eshuis, en wel 2 keer achter elkaar. Vrij snel werd het 2-3 en in het 4e kwartje viel ook de 2-4. Petter wist wederom 2 keer te scoren maar ook de tegenpartij maakte nog een doelpunt. Daarmee werd de eindstand 4-5 maar konden de jongens en meiden uit Denekamp zeer tevreden zijn!

Heren 1 nam het zaterdagavond in Enschede op tegen EZC heren 5. De Dinkel staat ongeslagen bovenaan met 27 punten uit 9 wedstrijd, terwijl EZC op een 4e plek staat met 18 uit 11. Het begin ging redelijk gelijk op, met Mark Journee, Sven Koedijk, Joost en Maarten Rinket die als invallers vanuit heren 2 meespeelden. Vanaf het begin vielen er veel doelpunten en aan het einde van het 1e kwartje liep de Dinkel uit naar 2-5. EZC wist ook in het 2e kwartje maar 2 keer te scoren waar de Dinkel dat 4 keer deed, dus de score werd mooi uitgebreid. In de 3e periode kon de Dinkel uitlopen naar 5-13, dus de wedstrijd was beslist. Toch kwam daar EZC nog goed terug en wist in het laatste kwartje nog 4 keer te scoren. Deze inhaalslag kwam wel te laat, de punten gingen mee naar Denekamp.

Zaterdagavond kregen de dames van VKC Thetis uit Bemmel op bezoek. De ploeg was hoger geklasseerd dan de dames uit Tubbergen, maar dat Vkc voor een verassing kon zorgen was vorig jaar gebleken in Zwolle.
Thetis begon sterk, en nam in de eerste 2 minuten direct een 0-2 voorsprong.
VKC werd wakker geschud en gaf hierop direct antwoord door 2 doelpunten van Judith en Marly. In de 2e periode was het wederom Thetis die het spel en de voorsprong op zich nam.
Vkc probeerde wel, maar acties kwamen niet goed tot stand. Thetis nam weer met 2 doelpunten voorsprong op de Tubbergse 2-4.
Het tweede deel van de wedstrijd moest VKC een beter spel laten zien. Blijven inzwemmen om de beweging in het spel te houden en de vrije persoon te creëren.
De derde periode gebeurde er veel, uitsluitingen aan beide kanten maar die meer in het voordeel van Thetis waren. Ongelukkige uitsluitingen aan de kant van VKC. De stand werd verdubbeld naar 4-8.
De laatste 6 minuten was het voor VKC de aansluiting te zoeken naar Thetis.
Er werd beter ingezwommen en de rust werd beter bewaard. Maar de tijd was te kort om het voort te zetten en met 7-10 begin Vkc 2018 met eem nederlaag.

Marly Stopel 3x
Joy Bekker 2x
Judith Krabbe 1x
Sophie Derkman 1x

Zaterdag 27 januari spelen de volgende teams:
18.30u    De Dinkel O13           –       WZC de IJssel          in Dorper Esch
19.15u       VKC Dames 1       –      De Meer         in Dorper Esch