Afgelopen zondag is in de Dorper Esch de Lange Afstand Competitie gezwommen. Aan deze wedstrijd werd deelgenomen door zwemmers van WS Twente, EZC en De Dinkel. Aangemoedigd door ouders en trainers zetten de Dinkelzwemmers hun beste beentje voor.
De jongsten zwommen voor de eerste keer de 200m wisselslag. Deze werd gewonnen door Pien Hemmelder, Milan Veelders werd tweede en Wies Ruinemans derde.
De groep daarop (jongens en meiden van 11-12 jaar) mochten 800m vrije slag zwemmen. Als eerste tikte daar Tiede Groener aan, gevolgd door Eline Lutters en Mette Heskamp.
Door de oudere meiden (13 jaar en ouder) werd of de 1500m of de 2000m vrije slag gezwommen. Yke Groener zwom op haar 1500m naar een tijd van 19:09.52, de eerste plaats op deze afstand èn een nieuw clubrecord voor 13-jarigen! Sterre Mooiweer zwom op de 2000m naar de eerste plek.
Bij de jongens van 13 jaar en ouder won Milan Lucas de 1500m. Karst Boersma won de 2000m met een tijd van 21:49.92, een verbetering van zijn eigen clubrecord met 4 seconden! Bijzonder was de strijd tussen Jelle ten Hove en Bart Kooiker, die na 2000m zwemmen in precies dezelfde tijd wisten aan te tikken.
De grootste verbetering van het eigen persoonlijk record kwam op naam van Roos Kleissen, zij wist verbeterde tijdens de 200m wisselslag haar tijd op de 50m vlinderslag met ruim 5 seconden!