Bewegen is belangrijk, zeker ook voor (ex-)borstkankerpatiënten. De Dinkel Denekamp (450 leden) heeft hiervoor op initiatief van gediplomeerd trainster Marion Nijhuis, zelf van borstkanker herstellende, een speciale groep opgericht. In deze groep worden in warm water, rustig en verantwoord, oefeningen gedaan. Niet alleen borst- en schouderspieren, maar ook de overige spieren krijgen hierbij aandacht. Behalve conditie, wordt tegelijkertijd ook weer zelfvertrouwen opgebouwd. Dat laatste is belangrijk, en temidden van uitsluitend lotgenoten bevind je je niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in een ‘warm bad’: er zijn overeenkomstige ervaringen, je kent geen schaamtegevoel en voelt elkaar dus erg goed aan. Er wordt samengewerkt met de Borstkankervereniging Nederland en het Dinkel-initiatief valt onder het B-Actief-label.
Het bewegen in warm water is in het gezellige bad van Hotel ’t Kruisselt in de Lutte, elke vrijdag van 11:00 tot 11:45 uur.
Graag even vooraf bellen met Marion of stuur een mail naar: b-actief@dededinkel.nl