Op de 3 dagen voor Kerst werd in Hoofddorp het Open Nederlandse Kampioenschap op de korte baan gehouden. De Dinkel was hier met 13 zwemmers vertegenwoordigd onder leiding van trainers Linda Huisjes en Gerrit Dijkhuis.
Er werden mooie resultaten behaald in Hoofddorp. In de ochtendseries moesten de zwemmers en de estafetteploegen zich proberen te plaatsen voor de A- en B-finales in de middag.
Lonne Dijkhuis snelde in de A-finale naar het brons op de 50 school en Sterre Mooiweer deed hetzelfde op de 100 en 200 rug. Haar PR-tijd op de 200 rug (2.09.85) bracht Sterre op de 9e plek in de eeuwige ranglijst in Nederland en betekende ook een nieuw all-in clubrecord en Overijssels/Gelders regiorecord.
Karst Boersma zwom zich met een fraaie 200 wissel (2.05.53 all-in clubrecord) in de A-finale en kon zich daar met de sterkste zwemmers van Nederland meten, evenals Dennis Kamps die het op de 200 vlinder tot de A-finale schopte.

Daarnaast werden er 10 B-finales gehaald en ook daar lieten veel zwemmers snellere tijden dan de ochtendseries te zien. Lonne Dijkhuis zwom als winnaar van de B-finale naar een fraai PR op de 100 school (1.09.79) en nam daarmee heel knap revanche op de race in de ochtendseries.
Ook Janneke Lenderink pakte een B-finale op de 400 wissel en zwom op diverse afstanden in de series fraaie persoonlijke records. Karst Boersma ging los op de 400 vrij in de B-finale en tikte aan in een mooi PR van 4.00.05 en behaalde ook de B-finale op de 200 vrij en 100 wissel (57.93 all-in clubrecord). Dennis Kamps won op de 200 rug de B-finale en ging nog sneller dan vorige week tijdens de NJJK, hetgeen resulteerde in 2.03.31 (all-in clubrecord).
Koen Brummelaar behaalde de B-finale op de 200 vlinder en 200 rug en ook Tom Laarhuis plaatste zich voor de 200 rug B-finale.

Daarnaast werden er ook door zwemmers die geen finales haalden mooie races gezwommen in de voorrondes (Laura Rolink, Anouk Knippers, Eefje Slootweg en Kiki Koopman), waarbij de fraaie PR’s van Myrna Schasfoort op de 50 en 100 school zeker genoemd mogen worden.

De estafetteploegen behaalden de A-finale op de 4×50 vrij en 4×50 wissel mixed, 4×100 wissel dames en heren en 4×200 vrij heren. De 4×50 wissel mixed (Dennis Kamps, Lonne Dijkhuis, Karst Boersma en Sterre Mooiweer) kwam het verst en werd 4e in de finale, maar ook in de andere estafettefinales werden er snelle splits door de zwemmers neergezet en inschrijftijden verbeterd. Jeroen Gijselaar, die op het laatste moment nog opgeroepen werd voor de estafette, deed goede zaken op de 100 vrij in de 4×100 wissel estafette.

Het kortebaanseizoen wordt hiermee grotendeels afgesloten en gezien de mooie resultaten op zowel de NJJK als de NK, wordt het langebaanseizoen door de Dinkel ploeg vol vertrouwen tegemoet gezien.