Afgelopen weekend hadden beide herenteams vrij, maar stond de rest van de Dinkel, inclusief de samengevoegde damesteams te popelen om weer een wedstrijd te spelen.

De jeugd onder de 15 begon zaterdagmiddag in Losser. Losser staat 5e waar De Dinkel de 9e plek bezet in de competitie. Uit eerdere ontmoetingen bleek dat dit een sterke tegenstander is met veel snelheid. Hier maakten zij ook direct gebruik van, waardoor eraf snel 4-0 op het scorebord stond. Aan het einde van het eerste kwartje maakte Tygo Franke er 4-1 van en in de 2e periode nam hij ook de 5-2 voor zijn rekening. Daarna duurde het helaas een tijdje voor de Dinkel weer wist te scoren. Ondertussen werd er aan beide kanten van keeper gewisseld en lag bij de Dinkel Sem Kortman in het veld en Sterre Wanink in het doel. De derde periode was erg succesvol voor de Dinkel , want Losser wist maar 1 keer het net te vinden en Petter Eshuis maakte ook een doelpunt! Helaas scoorde Losser in totaal vaker en gingen er geen punten mee naar Denekamp.

De jeugd onder de 13 jaar nam het in Almelo op tegen de Veene. Voor de wedstrijd stond de Dinkel 1 plek boven de Veene, met ook 1 gewonnen wedstrijd, op de 9e plaats. Met wat vertraging arriveerden de spelers 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd op het zwembad, en moest er dus snel ingezwommen worden. Met maar 1 wissel op de kant begon de Dinkel sterk aan de wedstrijd! Het eerste doelpunt was dan ook voor de uitploeg. Jordi Berning kreeg de bal, verloor hem bijna maar door goed kijken en zonder op te geven had hij hem snel weer terug. Hij waagde een poging op doel en die ging erin! Waar de thuisploeg met name op de lat mikte, tot genoegen van keeper Kees Kuipers, ging de aanval bij de Dinkel wel goed. In de 2e periode was de stand 2-3, maar toen wist de Veene  2 keer te scoren en stond het weer op voorsprong. In de derde periode maakte Kees Kuipers in het doel plaats voor Hanne Bonnes, die dolgraag wilde keepen! Ze deed dit ook erg goed en vooral het uitgooien verliep vlekkeloos. Hierdoor kon er zelfs een doelpunt worden  gemaakt uit een mooie aanval: Hanne zag dat Marit Schäfer weg zwom, ze kreeg de bal en passte hem door naar de vrijliggende Luuk Geers, doelpunt! De Veene kwam niet meer aan scoren toe en De Dinkel maakte er nog 8-4 van. Zeer verdiend gewonnen en trots keerden ze huiswaarts.

Dames 1 van de Dinkel reisde zaterdag af naar Markelo voor een wedstrijd tegen  de Hof. Dit team heeft nog maar 1 wedstrijd gespeeld dit seizoen dus zijn nog volop in ontwikkeling. Met name aanvallend is dit te merken, door de nieuwe samenstelling is de afstemming in het water soms nog lastig. De Hof kwam dan ook op een 1-0 voorsprong. Daarna kwam de Dinkel tweemaal in een ondertalsituatie, maar de tegenstander wist hier niet van te profiteren. In de 2e periode wist Lotte Heijdens namens de Dinkel de score te openen. Echter volgden daarna een aantal doelpunten van de thuisploeg, zij konden dit keer wel  van de  overtalsituaties profiteren. Marell Peters wist nog tweemaal wat terug te doen, maar helaas niet voldoende voor de punten!

Dames 1 van VKC namen het zondagavond op tegen BZC Schuurman in Borculo. Om 18.00u, met 12 man sterk en interim-coach Marly Stopel klonk het startsignaal.
Voor de wedstrijd waren de verwachtingen dat het een zware pot ging worden. Na enkele minuten vlogen de eerste 2 doelpunten aan de kant VKC erin en werden de verwachtingen waar gemaakt. Met als antwoord een goede voorzet van Indy Onland die uiteindelijk door de tegenstander het doel in werd gewerkt. De eerste periode eindigde in een 4-1 achterstand.
Met aanwijzingen en aanmoedigende woorden werd de verdediging op orde en werd er gestreden om de bal. Met maar 2 doelpunten tegen, werd VKC steeds sterker en vlogen er ook doelpunten in de goal van BZC. Er werd steeds meer vertrouwen in dit kwartje opgebouwd.
In de derde periode werd het spel steeds fysieker, wat bleek uit 3 strafworpen en verschillende uitsluitingen. Waarvan VKC het meest profiteerde. De verdediging en de aanval lagen erg sterk, de communicatie verliep goed, op dit moment in de wedstrijd lag een sterk team. In deze periode werd het verschil steeds kleiner, het eindigde in 7-5.
In de laatste periode werd geknokt voor doelpunten om het gat te dichten. De dames zette alles op alles, waardoor dit eindigde in te snel spel. BZC reageerde hier goed op en scoorde meerdere malen. Hoewel het spel na de eerste periode gelijk op ging, lukte het niet altijd om te scoren. Hierdoor werd er huiswaarts gekeerd met géén punten. De wedstrijd eindigde in 9-7.

Volgende week spelen alle teams een wedstrijd:

Zaterdag 11 november
17.00u       VZ&PC – De Dinkel <15 jaar in Vriezenveen
17.30u      OZ&PC – VKC dames 1 in Oldenzaal
17.30u       de Dinkel <13 jaar – Het Ravijn in Dorper Esch
18.15u       de Dinkel heren 2 – de Zandstuve in Dorper Esch
19.00u       de Dinkel heren 1- VZ&PC in Dorper Esch

Zondag 12 november
15.30u       EZC – de Dinkel dames 1 in Enschede