Er is afgelopen weekend door de selectie van De Dinkel deelgenomen aan drie verschillende wedstrijden . Aan de Swimcup Amsterdam, Nederlandse Junioren Kampioenschappen 800 en 1500 meter vrij en de Internationale Bestenkämpfe te Bremen.

Op de Swimcup Amsterdam heeft De Dinkel zich zeer goed gepresenteerd. De Swimcup Amsterdam is een belangrijke kwalificatiewedstrijd waarin Nationale en Internationale zwemmers het tegen elkaar opnemen.
De Dinkel zwemmers op deze Swimcup Amsterdam (Karst Boersma, Koen Brummelaar,  Lonne Dijkhuis, Dennis Kamps, Anouk Knippers, Tom Laarhuis, Janneke Lenderink, Sterre Mooiweer, Laura Rolink, Madelijne Schothans, Eefje Slootweg en Mathilde Stolmeijer) hebben allen, onder leiding van hoofdtrainster Linda Huisjes, een of meerdere finales mogen zwemmen.
Madelijne Schothans is 2e geworden op de 200 schoolslag in een persoonlijk record van 2.30.28 en Sterre Mooiweer is 3e geworden op de 200 rug in een persoonlijk record van 2.10.34.  Daarnaast waren er top 10 noteringen voor Karst Boersma, Lonne Dijkhuis, Dennis Kamps, Tom Laarhuis, Janneke Lenderink en Sterre Mooiweer.

Eveneens werd in Amsterdam de NJK (Nederlandse Junioren Kampioenschappen) 800 en 1500 meter vrij korte baan (25 meter bad) gezwommen.  Hieraan mochten 3 junioren van De Dinkel deelnemen. Zij werden begeleid door Linda Huisjes en Monique Beerens.
Yke Groener is Nederlands Kampioen meisjes junioren 2 (geboortejaar 2005) 800 vrij geworden in een tijd van 9.44.97. Van harte gefeliciteerd Yke!
Marieke Lenderink is bij de meisjes junioren 3 (geboortejaar 2004) 5e van Nederland geworden en Mika Heskamp is bij de jongens junioren 3 (geboortejaar 2003) 7e van Nederland geworden.
Alle drie hebben ze hun eigen persoonlijke record verbeterd.

In Bremen zwom dit weekend ook een grote groep De Dinkel zwemmers (Laurie Aarninkhof, Lukas Binnekamp, Joy van Dieren, Yke Groener, Jurre Hanstede, Mika Heskamp, Jordi Kamps, Robin Kamps, Bart Kooiker, Kiki Koopman, Puck Koopman, Marieke Lenderink, Kevin Lucas, Gijsbert Pelleboer, Soraya Rakers, Myrna Schasfoort, Quinty Setlight, Sanne Temmen, Mayke Westerhof en Tess Wolbert) onder begeleiding van Danique Wagenvoort en Rogier Becker. Er zijn niet alleen vele persoonlijke records gezwommen maar ook NK en NJJK limieten behaald. Laurie Aarninkhof en Myrna Schasfoort hebben een NK limiet behaald en Jurre Hanstede en Lukas Binnekamp een NJJK limiet.
Bij deze Internationale Bestenkämpfe zijn een of meerdere podiumplaatsen behaald door Laurie, Lukas, Joy, Yke, Jurre, Jordi, Robin, Bart, Kiki, Puck, Marieke, Kevin, Gijsbert, Soraya, Myrna, Quinty, Sanne, Mayke en Tess.

Kortom fantastische resultaten in dit eerste deel van het zwemseizoen!