Monsterscore in Deventer voor De Dinkel < 13 jaar!
Afgelopen zaterdag nam de jeugd onder de 13 jaar het op tegen de IJssel. Na een aantal teleurstellende uitslagen, vertrokken de spelers, coach Mark Geers en een hele delegatie ouders zaterdagavond vol goede moed naar Deventer. Eerst even goed inzwaaien en de nagels laten controleren en dan hup het water in met z’n allen. Het zag er direct goed uit aan de kant van De Dinkel, de bal ging via via naar Luuk Geers en binnen 12 seconden stond het al 1-0! Hanne Bonnes begon als keepster, maar eigenlijk had ze daar vrij weinig te doen, omdat De Dinkel ervoor zorgde dat net zoals de aanval, ook de verdediging als een trein liep. Met name Julia Reinders stond haar mannetje en was erg scherp in de directe duels, waardoor het voor de tegenstander bijna onmogelijk werd om te scoren. Aan de andere kant vond Luuk nog 2 keer het doel en in de allerlaatste seconde van het eerste kwartje wist Marit Schäfer ook nog te scoren: 4-0! Het tweede kwartje verliep iets moeizamer en het duurde dan ook even voor er weer gejuich klonk vanuit de (Denekampse) supporters. De IJssel wist namelijk nog steeds niet door de verdediging te komen. Dit keer was het weer Luuk en later ook Jordi Berning die er 6-0 van maakte. In het derde kwartje vonden Luuk en Hanne het genoeg geweest en wisselden ze van positie, waardoor Hanne misschien ook nog een doelpunt kon meepikken. Het was eerst Joy Labrie, onlangs begonnen met waterpolo en in een eerdere wedstrijd al een doelpunt gemaakt, die vlak achter elkaar haar 2e en 3e van het seizoen maakte! Echter was Joy daarvoor wel even de kluts kwijt en zwom ze de verkeerde kant op, waarschijnlijk vanwege het zeer enthousiast toejuichen van haar ouders.. Later wist Hanne inderdaad nog te scoren en ook Nina Weijering hielp haar team aan een 10-0 voorsprong in het derde kwartje. Helaas is er bij een jeugdwedstrijd maar plek voor 5 spelers tegelijk in het water, want alle kids wilden natuurlijk heel graag blijven spelen. In dit laatste kwartje verliep wel alles helemaal vlekkeloos want er werd bijna nog meer gescoord dan in de andere kwartjes bij elkaar! Marit Schäfer wist er zelfs nog vier (!) te maken en ook Jordi en Nina scoorden nogmaals.
Na een ontzettend sterke wedstrijd met goed samenspel waarin de tegenstander er niet aan te pas kwam, gingen de kids met een verdiende 17-0 overwinning naar huis!

Doelpuntenmakers:
Marit Schäfer 5 keer
Luuk Geers 4 keer
Nina Weijering 3 keer
Jordi Berning 2 keer
Joy Labrie 2 keer
Hanne Bonnes 1 keer

Heren 1 en heren 2 nog steeds op kampioenskoers
In Dorper Esch begonnen beide herenteams aan hun wedstrijden op de zaterdagavond. Beide teams spelen in dezelfde competitie dit seizoen, waardoor wordt verwacht en gehoopt dat één van de twee teams kampioen wordt en dus promoveert naar de derde klasse. Tot nu toe verloopt dat vlekkeloos. Heren 1, uitkomend in dezelfde klasse als Heren 2, had bij voorbaat al een vrij makkelijke pot in het verschiet. Het 5e team van EZC uit Enschede kwam op bezoek in Denekamp. Buiten de vele doelpunten is er weinig te melden over deze wedstrijd. Duidelijk was wel dat De Dinkel vele malen sterker was en tot nu toe de verwachting van titelkandidaat nog steeds waarmaakt. Eindstand 22-4!
Heren 2, ook nog ongeslagen dit seizoen, nam het op tegen De Grunte uit Hardenberg. 9 heren uit Denekamp tegen 14 uit Hardenberg, dat beloofde veel goeds. Mark Journée begon in het doel en Stef Heuvels maakte plots weer zijn rentree na een paar jaar afwezigheid. De Grunte liet zich direct zien en maakte dan ook snel 0-1. Na een paar uitsluitingen aan beide kanten ging het gelijkop met de stand: 3-3. In het begin van het tweede kwartje werd Twan Eshuis, nadat hij 2 doelpunten maakte, weggestuurd voor de gehele duur van de wedstrijd. Volgens de scheidsrechter was er sprake van gebrek aan eerbied en dus moest Twan het bad verlaten en moest De Dinkel door met nog maar 1 wissel. Geheel boven verwachting begon het toen juist te lopen bij De Dinkel. In het verdere verloop wist De Grunte in totaal nog maar 2 keer te scoren, tegen 10 doelpunten van de Dinkel. Eindstand: 13-5.

In verband met de herfstvakantie worden volgende week geen wedstrijden gespeeld. De week erna spelen de dames van De Dinkel hun eerste competitiewedstrijd! Daarnaast spelen de volgende teams weer:

17.30u             AquaNovio tegen VKC Dames 1 in Nijmegen
17.30u             De Dinkel < 13 tegen De Grunte in Dorper Esch
18.15u             De Dinkel < 15 tegen OZ&PC in Dorper Esch
19.00u             De Dinkel Dames 1 tegen De Zandstuve in Dorper Esch
19.45u             VZ&PC tegen De Dinkel Heren 2 in Vriezenveen