Bij het 48e Internationale Swimming Festival in het Duitse Aachen hebben vijf zwemmers van de Top-Selectie van De Dinkel onder leiding van trainster Linda Huisjes uitstekende resultaten behaald. Tijdens dit sterk bezette internationale toernooi knalde Lonne Dijkhuis op de 50 school in de series naar een prachtig PR van 31.41. Dit betekende een verbetering van het clubrecord dames all-in uit 2008 (was in handen van Loes Zanderink, 31.76). Hiermee plaatste zij zich voor de finale en werd na een bijzonder spannende strijd 5e, met een minimaal verschil van 0.03 seconden met de nummer 3. Ook op de 100 school wist zij zich naar de finale te zwemmen en werd daar 6e.

Madelijne Schothans greep na een uitstekend gezwommen race een bronzen plak op de 200 school in een snelle 2.32.15 en verbeterde daarmee haar eigen clubrecord meisjes 17 jaar met 0.55 seconden. Daarnaast pakte zij een 3e plek in het schoolslagklassement (100 en 200 school) en kon een geldprijs mee naar huis nemen.

Op de 200 rugslag zwom Sterre Mooiweer in een PR naar een prima 2e plek. Haar tijd (2.13.35) betekende een verbetering van haar eigen clubrecord dames all-in. Op de 100 rug zwom zij zich in de series eenvoudig naar de finale. Daar maakte ze korte metten met haar beste tijd en greep na een sterk gezwommen race een zilveren plak. Met een tijd van 1.00.98 verbeterde ze haar eigen clubrecord dames all-in met bijna een seconde en schreef daarmee tevens een Gelders/Overijssels Regiorecord uit 2010 uit de boeken (was in handen van Evy Witlox, 1.00.99). In het rugslag klassement deed zij met een 2e plek ook een greep in de geldprijzen pot. Op de 50 rug noteerde zij wederom een PR en tevens een nieuw clubrecord (29.29). Karst Boersma was de kilometervreter in Aachen en ging van start op de 50 rug, 100, 200, 400 en 1500 meter vrij. Mathilde Stolmeijer kwam aan de start op de 50 en 200 rug en wist daar op beide afstanden haar beste tijden fraai te verbeteren.

Volgend weekend staat de Swimcup in Amsterdam op het programma, waar De Dinkel ook weer aan de start zal verschijnen.