Officieus gelijkspel, officieel verloren voor dames Vkc’03!
Zaterdag avond laat reisden de dames van Vkc’03 richting Apeldoorn om het daar op te nemen tegen Aquapoldro.
Een tegenstander waar de Tubbergse het altijd lastig tegen hebben.
Om 21.45 klonk het startsein voor de wedstrijd. Er werd direct veel gezwommen en dit resulteerde in aanvallen over en weer. Een goed keepende Jorieke, die haar haar debuut maakte in de goal van Vkc, wist een paar rake ballen van het net te weerhouden.
De eerste periode werd gesloten met 2-5 achterstand.
Opdracht voor de rest van de wedstrijd was, aanvallen rustig opbouwen en allemaal mee naar voren. Nog te vaak werd de aanval niet lang opgebouwd bij Vkc en konden de Apeldoornse hierdoor counteren. Verder in de periode wisten de dames meer de rust te bewaren en werden aanvallen beter opgezet wat direct effect had op de stand, 6-5.
Er was hoop voor de tweede helft van de wedstrijd. Blijf rustig spelen en bouw als team de aanvallen op. In deze periode was het jeugdspeelster Laurissa Krom die tot 3x goed via de linkerzijde door kwam zwemmen en hieruit ook 3x wist te scoren. Helaas door het niet werken van het digitale systeem, werd er ouderwets op papier genoteerd, hierbij werd door de jury tafel 1 van de doelpunten vergeten te noteren.
De periode werd gesloten met 10-8, waar dit 10-9 had moeten zijn.
De laatste 6 minuten was het voor de Tubbergse alles of niets spelen.
Iedereen ging er voor om de volle punten mee naar Tubbergen te nemen. Man-meer situaties werden niet goed uitgespeeld en de doelpunten bleven uit.
Met een 11-10 op de klok bleven de punten in Apeldoorn. Al voelt het voor de dames toch een beetje als gelijkspel, in de punten zien we het helaas niet terug.

De laatste tweed wedstrijden werden op de zondag gspeeld. De eerste wedstrijd werd gespeeld door de jongens en de meisjes van onder de vijftien. Zij streden tegen de jongens en de meisjes van EZC. De eerste helft werd er goed verdedigd en werden al enkele doelpunten tegen gehouden. Toch werd er al snel duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden, want EZC liep al snel uit. In de tweede helft van de wedstrijd werd de Dinkel steeds sterker en werden er doelpunten gemaakt. Meerdere doelpunten werden gemaakt door Petter Eshuis en Tygo Franke knalde er ook een doelpunt in. Helaas heeft De Dinkel niet kunnen winnen.

De tweede wedstrijd werd gespeeld door de jongens en de meisjes van onder de dertien. Zij moesten afreizen naar Borculo. De jongens en meisjes begonnen met volle moed aan de wedstrijd, maar al snel kwamen ze erachter dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Met enkele doelpunten van BZC werd de toon gezet in de eerste minuten. Waarna Luuk Geers kwam met het eerste doelpunt voor de Dinkel. De jongens en meisjes streden verder, maar BZC was te sterk. In het laatste kwartje werd er weer een doelpunt gemaakt door Luuk, maar tevergeefs. De jongens en meisjes wonnen helaas niet.

Volgende week worden de volgende wedstrijden gespeeld:
De Dinkel heren 2         –          De Grunte H3               18:30 uur         Dorper Esch
De Dinkel heren 1         –          EZC H5                         19:15 uur         Dorper Esch
WZC De Ijssel                –          De Dinkel <13             19:30 uur         De Scheg