In het weekend van  zaterdag 30 september en zondag 1 oktober werd het 1e deel van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen. De Dinkel komt uit in de hoofdklasse (hoogste niveau) en daarnaast met een 2e ploeg in de B-klasse van de landelijke zwemcompetitie.

De directe tegenstanders tijdens de hoofdklasse wedstrijd waren  Orca uit Leeuwarden en ZPC Hoogeveen uit Hoogeveen. De Dinkel was de organiserende vereniging en heeft gekozen om voor deze wedstrijd uit te wijken naar een professioneel wedstrijd zwembad, namelijk Het Ravijn in Nijverdal.

De B-klasse zwemmers streden tegen ZPC de Hof uit Markelo en Z&PV De Veene uit Almelo, deze wedstrijd werd gezwommen in Almelo.

De zwemmers van De Dinkel zijn nog maar 4 weken in training dit seizoen en hebben in deze ronde weer het beste van zichzelf laten zien.
Hierdoor waren het mooie wedstrijden met spannende races en zijn er vele persoonlijke records behaald.
De hoofdklasse ploeg heeft zich ruim 50 seconden verbeterd ten op zichte van dezelfde ronde vorig jaar. Dit geeft aan dat de ploeg zich goed heeft ontwikkeld.
Deze ronde steeg De Dinkel ver boven de ploegen van Orca en Hoogeveen uit, waardoor zij een 5e plek hebben weten te bemachtigen, hierdoor strijden zij bovenin mee in de hoogste klasse van de landelijke competitie.

De tweede ploeg is na het kampioenschap van vorig jaar in de C-klasse gepromoveerd naar de B-klasse en heeft deze ronde laten zien hier goed in mee te kunnen komen.

Tijdens de hoofdklasse wedstrijd zijn er drie clubrecords gezwommen.
Door Lonne Dijkhuis is het clubrecord voor dames all-in op de 100 wisselslag verbeterd. Het clubrecord stond op naam van Silke Oude Weernink en was 1.06.35, gedateerd 5 oktober 2013. Lonne wist het te verbeteren naar 1.05.81.
Ook is er een clubrecord voor 17-jarigen verbeterd door Madelijne Schothans op de 200 meter school. Dit stond op naam van Loes Zanderink en was 2.32.96, gedateerd 16 december 2008. Madelijne wist het te verbeteren naar 2.32.70.
Sterre Mooiweer heeft het all-in clubrecord voor dames op de 50m rugcrawl verbeterd. Het record was al in handen van Sterre en is nu verbeterd naar 0.29.61

In januari zal de 2e ronde van de Nationale Zwemcompetitie plaatsvinden.