Het seizoen is weer begonnen! Vol goede moed en veel zin zijn twee teams van de Dinkel in Dorper Esch aan hun eerste wedstrijd begonnen, beide met Losser als tegenstander. Als eerste de jeugd onder de 13 jaar, met een splinternieuw coachkoppel: Mark Geers en Joy Bekker. De Dinkel, met Kees Kuipers als eerste keeper, begon goed aan de wedstrijd met direct een dikke kans voor Nina Wijering! Helaas kon de keeper van de tegenstander de bal tegenhouden. Losser had een paar jongens die een kop groter waren dan de Denekampers, waardoor ze makkelijk de verdediging van de Dinkel omspeelden. In de eerste periode stond het 0-4, maar al snel was daar het eerste doelpunt van de Dinkel. Jordi Berning kreeg de bal en hield de bal goed bij zich. Hij zwom door naar het doel en zag vanuit zijn ooghoek Luuk Geers vrij aan de rechterkant. Hij kreeg de bal en twijfelde geen moment: doelpunt! Ook het verdedigen was sterk aan de kant van de Dinkel, met echte verdedigers Jordi Berning, Hanne Bonnes en Julia Reijnders. Zet daar het aanvalsduo Nina Wijering en Marit Schäfer bij en er is zeker potentie dit seizoen. Nieuw in dit team is Joy Groener, die afgelopen zaterdag haar allereerste waterpolowedstrijd speelde. En ook dat verliep prima, met 2 kansen op doel en zelfs een doelpunt! Met nog een doelpunt van Luuk werd er helaas te weinig gescoord om te winnen, maar er kwamen alleen maar trotse kids uit het water.

Hierna speelde heren 2 hun eerste wedstrijd. Heren 2, dat samen met heren 1 in dezelfde competitie speelt, gaat vol voor het kampioenschap dit seizoen, zodat er gepromoveerd kan worden. Eerste horde: Losser. Altijd een geduchte tegenstander en ook nu ging het gelijk op met veel doelpunten. In de eerste periode stond het 3-3, en in de tweede 7-7! Pas in de derde periode kon De Dinkel iets uitlopen naar 9-7, door sterke aanvallen van Jorrit Oude Ophuis en Kris Bergsma. Met doorgewinterde midachter Maarten Rinket en keeper Mark Journee werden ook tegendoelpunten beperkt. Uiteindelijk won de Dinkel sterk met 13-9!

Zaterdag 23 september spelen de volgende teams:
Thuis: De Dinkel heren 1 – Piranha heren 2
Uit: De Dinkel <15 jaar – Scholtenhagen in Haaksbergen