Afgelopen weekend, zaterdag en zondag 10/11 juni, zijn de Overijsselse miniorenfinales gezwommen in het Twentebad in Hengelo. 21 zwemverenigingen uit Overijssel namen deel aan deze finale. De zwemmers (leeftijd 8 – 11 jaar) konden zich op verschillende afstanden kwalificeren via de minioren voorrondes. De 18 beste zwemmers op iedere afstand werden uitgenodigd voor deze wedstrijd. Het mee mogen doen aan deze wedstrijd was al een knappe prestatie.

Onder leiding van de trainers Brigitte, Danique, Silke en Peter hebben de Dinkelzwemmers in deze afsluitende finale zeer veel medailles behaald. In totaal werden er 22 medailles behaald, waarvan 11x goud, 5x zilver en 6x brons. Dit betekende winst voor De Dinkel in het medailleklassement; tweede was Deltasteur (Kampen) en derde was ZV44 (Zwolle).

Onderstaande zwemmers hebben één of meerdere individuele medailles gehaald

  • Goud: Tiede Groener (5x), Pien Hemmelder (2x), Eline Lutters (2x)
  • Zilver: Pien Hemmelder (3x), Eline Lutters, Chris Kleissen
  • Brons: Wies Ruinemans (3x), Lynn Wennink, Milan Lucas, Eline Lutters

Beide dagen werd het programma afgesloten met een estafette. Op zaterdag werd de 4x 50m vrije slag gezwommen (jongens/meisjes 8-9 jaar). De Dinkel haalde hier met Chris, Pien, Tiede en Lynn een mooie eerste plaats, net voor ZV Zwartsluis en WS Twente (Hengelo). Op zondag werd de 4x 50m wissel estafette gezwommen (jongens/meisjes 8-11 jaar) en ook hier zwommen de Dinkelzwemmers (Tiede Groener, Milan Lucas, Eline Lutters en Anne ter Braak) naar de eerste plaats; ZV44 en ZV Zwartsluis werden respectievelijk 2e en 3e.

Wat een fantastisch mooie afsluiting van het minioren zwemseizoen 2016-2017.