Zaterdag 13 mei vertrok ’s morgens om 9.30 uur vanuit Denekamp een bus met 24 zwemmers uit de jeugdselectie, samen met hun trainers Brigitte, Claudia en Danique en heel veel ouders richting Amsterdam voor de nationale finale van de Arena Club Meet. Dit is finalewedstrijd voor de beste 16 jeugdselecties van Nederland!

In de bus zat de stemming er al gelijk goed in. De Dinkelyell werd goed geoefend, en na de laatste uitleg van Brigitte stond de selectie op tijd voor de deuren van het Sloterparkpad. Voor het grootste deel van de zwemmers was dit de eerste keer, dat ze in zo’n grote entourage mochten zwemmen. En dat was voor sommigen best spannend!

De finale werd begonnen met een grote opkomst, een rondgang door het bad, waarbij alle deelnemende verenigingen stuk voor stuk werden voorgesteld. Daarna was het toch echt tijd om te zwemmen! Toegejuicht door alle meegereisde supporters gingen de jongens en meiden er helemaal voor. Er waren drie estafettes (schoolslag, rugslag en vlinderslag) en twee individuele afstanden (50 m of 100 m vrije slag en 100 m wisselslag) die meetelden voor het eindklassement, en op het eind werd er nog een groepsestafette (6x50m vrije slag) gezwommen.

En de Dinkelzwemmertjes deden het erg goed! Ze draaiden heel mooi in de middenmoot mee, met een paar erg mooie uitschieters: de jongens werden 2e in de schoolslagestafette, Tiede Groener werd 1e op de 100m wisselslag en Pien Hemmelder 3e op de 50m vrije slag. En er werden heel veel persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was voor Anne ter Braak op de 100m wisselslag, maar liefst 9 seconden zwom ze sneller dan haar inschrijftijd! En dat de jongens en meiden snel waren, bleek ook uit de einduitslag: De Dinkel haalde een erg mooie 8e plaats met 163 punten! En laat dat nou ook van te voren al door Claudia te zijn berekend!

Ook in de groepsestafette met 20 ingeschreven teams deden de 2 Dinkelteams goede zaken: vanuit de langzaamste serie gestart eindigden ze zelfs op een mooie 4e en 7e plek!

De trainers, zwemmers en supporters waren super tevreden met dit resultaat. En na een erg gezellige terugreis werd de dag daarom ook afgesloten bij Concordia, gezellig met de hele groep patat eten!