Na een gedegen voorbereiding met een trainingskamp in Esbjerg (Denemarken) en diverse langebaanwedstrijden in o.a. Bochum & Dortmund is een groep van 18 zwemmers, onder leiding van Linda Huisjes (hoofdtrainster) en Mathijs Ottink, woensdag 5 april afgereisd naar Eindhoven voor de Nederlandse Kampioenschappen lange baan. Dat de Dinkel volop meedraait in de Nederlandse top was weer duidelijk zichtbaar gezien de omvang van de ploeg t.o.v. andere ploegen.

Over de gehele linie werd er gepiekt op het juiste moment. Diverse uitschieters kwamen op naam van:

Dennis Kamps op de 50m vlinderslag; Karst Boersma haalde 2 B finales, op de 200m en 400m vrije slag. Dit resulteerde in ruime tijdsverbeteringen.

Lonne Dijkhuis eindigde in de A finale van de 50m schoolslag als 3e Nederlandse en dit was dus goed voor een bronzen medaille! Ook zwom ze op deze afstand een clubrecord van Loes Zanderink uit de boeken.

Sterre Mooiweer zwom finale op de 100 & 200m rugslag. De race op de 200m rugslag leverde haar, naast een dik persoonlijk record, ook een bronzen medaille op!

Madelijne Schothans heeft dit jaar behoorlijke progressie geboekt. Ze zwom zowel de 50, 100 en de 200m schoolslag. Op alle afstanden behaalde ze finales. De 200m schoolslag resulteerde in een 2e plaats in het kampioenschap en dus een zilveren medaille!

Verder zijn er nog clubrecords verbroken door Tom Laarhuis, Koen Brummelaar, Dennis Kamps, Laurette v.d. Woning, Laura Rolink en Madelijne Schothans.