Van donderdag 26 tot en met zondag 29 januari werden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren en jeugd korte baan (25 meter bad) 2017 gehouden.

De Dinkel is met 25 zwemmers, te weten Pascal Bloemen, Koen Brummelaar, Noel Derks, Joy van Dieren, Milan van Dieren, Yke Groener,  Jurre Hanstede,  Mika Heskamp,  Dennis Kamps, Robin Kamps, Bart Kooiker, Puck Koopman, Kiki Koopman, Janneke Lenderink,  Marieke Lenderink,  Kevin Lucas,  Anouk Olde Dubbelink, Gijsbert Pelleboer, Chiméne Rakers, Soraya Rakers, Quinty Setlight, Mathilde Stolmeijer, Sanne Temmen, Mayke Westerhof en Tess Wolbert, naar Eindhoven gegaan om deel te nemen aan dit kampioenschap.

Onder begeleiding van de trainers (Linda Huisjes, Gerrit Dijkhuis, Willy Hansen, Rogier Becker en Mathijs Ottink) zijn er fantastische prestaties neergezet.
Naast vele persoonlijke records en verbeteren van clubrecords, werden er ook meerdere finales  door de jeugdzwemmers gezwommen en werden er meerdere podiumplaatsen behaald.
Joy van Dieren heeft op de 50 en 100 rug de bronzen medaille behaald en op de 200 rug is zij Nederlands Kampioen bij de meisjes junioren 3 geworden (jaargang 2003). Puck Koopman wist drie keer een zilveren medaille te behalen  en wel op de 50, 100 en 200 vrij bij de meisjes junioren 2 (jaargang 2004).
Met de estafetteploegen wisten de teams allen binnen de top tien van Nederland te zwemmen.  Met de 4 x 200 vrij meisjes jeugd wisten Mathilde Stolmeijer, Kiki Koopman, Chiméne Rakers en Janneke Lenderink beslag te leggen op de 2e plaats in een tijd van 8.45.46!
Op dezelfde afstand (4 x 200 vrij) wist het meisjes junioren team, bestaande uit Joy van Dieren, Soraya Rakers, Puck Koopman en Marieke Lenderink de 3e plaats te behalen. Zij mochten met hun tijd van 9.06.17 de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Allen van harte gefeliciteerd met jullie prestaties!