Op zondag 11 december is in Denekamp gestreden om de titel clubkampioen per leeftijdscategorie.

Alvorens echter met de clubkampioenschappen te starten is er eerst, zeer succesvol, een recordpoging op een tweetal regiorecords gedaan. Op de 4 x 50 vrij meter is door Noortje Timmerman, Loes Westerhof, Sterre Mooiweer en Kiki Koopman het regiorecord verbeterd naar 1.44.94. Het oude regiorecord (de regio bestaat uit de provincies Gelderland en Overijssel) stond op naam van DWK , was 1.46.63 en gedateerd uit 2007.
Ook het regiorecord op de 5 x 50 meter vrij uit 1987 op naam van Dedemsvaart AC is gesneuveld. Het stond genoteerd op 2.14.00. (Zie foto van links naar rechts:) Janneke Lenderink, Noortje Timmerman, Sterre Mooiweer, Loes Westerhof en Kiki Koopman noteerden een tijd van 2.11.82!

Met de clubkampioenschappen zwommen in de categorie 6- 10 jaar Nikki Boers,  Jort Gelevert, Jade Mollink, Marlou Rademaker, Mila Soethof, Femke Steunebrink, Yfke Wennink en Gijs Westerhof de 25 vrij, 25 rug en 25 school. Allen verdienden hiermee een mooie medaille.

De minioren 3, 4 en 5 (jaargang 2006 tot en met 2008) zwommen 50 vrij, 50 rug en 50 school. De volgende zwemmers mogen zich clubkampioen 2016 noemen: Bram ter Braak (jongens minioren 3), Pien Hemmelder (meisjes minioren 3), Tiede Groener (jongens minioren 4), Lynn Wennink (meisjes minioren4), Kars Gelevert (jongens minioren 5) en Eline Lutters (meisjes minioren 5).

Vanaf minioren 6 (iedereen van jaargang 2005 en ouder) zwommen alle zwemmers naast de 50 vrij,  50 rug en 50 school ook de 50 vlinder.
Hier zijn de volgende zwemsters clubkampioen 2016 geworden: Yke Groener (junioren 1), Puck Koopman (junioren 2), Joy van Dieren (junioren 3), Quinty Setlight (jeugd 1) , Janneke Lenderink (jeugd 2) en Lonne Dijkhuis (senioren).
Bij de zwemmers mogen Milan Lucas (minioren 6), Daniel Heitbrink (junioren 1), Kevin Lucas (junioren 2), Jurre Hanstede (junioren 3), Milan van Dieren (junioren 4), Dennis Kamps (jeugd 1), Koen Brummelaar (jeugd 2) en Yoran Klos (senioren) zich clubkampioen 2016 noemen.

De Sjoukje Wynia Köttelpeer, de bokaal voor de meeste persoonlijke records jonger dan 12 jaar, is gewonnen door Yke Groener. Zij heeft 44 keer een PR gezwommen in 2016. Milan Lucas en Sanne Westerhof stonden met 41 keer een PR op een eervolle tweede plaats.
De Benerink bokaal, de bokaal voor de meeste PR’s van 12 jaar en ouder, is gewonnen door Dennis Kamps. Hij heeft 88 keer een PR gezwommen in het afgelopen jaar. De tweede plaats is hier behaald door Joy van Dieren met 84 keer een PR en de derde plaats voor Marieke Lenderink met 81 keer een PR.
De Dinkel bokaal, de bokaal voor diegene die de meeste clubrecords verbeterd, is gewonnen door Sterre Mooiweer. Zij heeft 28 keer een clubrecord verbroken in de categorie 17-18 jarigen. De tweede plaats is behaald door Puck Koopman met 20 keer verbetering van een clubrecord in de categorie 11-12 jarigen. Joy van Dieren werd met 17 keer de verbetering van een  clubrecord voor 12-13 jarigen derde.

Ook zijn er tijdens de clubkampioenschappen meerdere oorkondes uitgereikt voor het verbeteren van meerdere regiorecords afgelopen jaar. Anouk Knippers, Anouk Olde Dubbelink, Claire Bosch, Danique Wagenvoort, Famke Westerhof, Janneke Lenderink, Joy van Dieren, Kiki Koopman, Laura Rolink, Loes Westerhof, Lonne Dijkhuis, Madelijne Schothans, Marieke Lenderink, Marlies Reinders, Mathilde Stolmeijer, Mayke Westerhof, Noortje Timmerman, Quinty Setlight, Puck Koopman, Romée Spin, Sanne Temmen, Silke Oude Weernink, Soraya Rakers, Sterre Mooiweer en Tess Wolbert mochten een of meerdere oorkondes in ontvangst nemen.  Met deze 25 zwemsters zijn er 15 regiorecords verbroken!

Eefje Slootweg mocht haar zilveren medaille van de 4 x 100 wissel in ontvangst nemen. Op het NK in november 2016 te Hoofddorp heeft zij in de series meegezwommen met de 4 x 100 wissel. In de finales wist De Dinkel op de 4x 100 wissel met Noortje Timmerman, Lonne Dijkhuis, Sterre Mooiweer en Loes Westerhof de 2e plek te behalen.

Ook in de LAC (Lange Afstand Competitie) waren door een drietal zwemmers van De Dinkel een bijzondere prestatie gezwommen. Jurre Hanstede ontving de zilveren medaille voor zijn prestaties in de categorie jongens junioren 1 en 2. Karst Boersma ontving ook de zilveren medaille voor zijn bijzondere prestatie in de categorie heren all-inn. Sterre Mooiweer mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Zij was 1e geworden in de categorie dames all-inn.

Allen van harte gefeliciteerd met de door jullie behaalde resultaten!