Afgelopen zaterdag was het volle bak in Dorper Esch, waar 3 van de 6 teams speelden om de winst. De jeugd onder de 15 jaar mocht aftrappen tegen De Mors. Deze club uit Rijssen bezet de 1e plaats met 7 overwinningen uit 7 wedstrijden. De Dinkel staat op een één na laatste plaats met 2 gewonnen wedstrijden, reden genoeg om er deze zaterdag nog één aan toe te voegen. De Denekampse jeugd begon sterk aan de wedstrijd en kwam knap op een 1-0 voorsprong na 13 seconden spelen! Helaas volgden de tegendoelpunten zich daarna snel op, met name na een aantal persoonlijke fouten van de thuisploeg. Pas ver in de 3e periode kon De Dinkel wat terugdoen met een 2e doelpunt, maar De Mors was te sterk om er winst van te maken.

Daarna was de jeugd onder de 17 jaar, onder leiding van Walter Wigger, aan de beurt. Tegenstander was Schuurman-BZC uit Borculo. Een aantal toppers uit de vorige wedstrijd mochten ook deze wedstrijd meedoen, waaronder Sterre Frielinck, Babet Berning en Femke Groener. De 1e periode was een hele mooie, de thuisploeg verdedigde erg sterk waardoor Schuurman-BZC geen enkele kans kreeg om te scoren. Aan de andere kant lukte dit echter ook niet, waardoor het lang 0-0 bleef. Pas in de 2e periode wist de uitploeg de score te openen en binnen 2 minuten 0-2 te maken. Tot twee keer toe kwam De Dinkel in ondertal door een persoonlijke fout van één van de spelers, maar telkens wisten ze dit goed op te lossen waardoor de tegendoelpunten beperkt bleven. In de laatste 4 seconden van de 3e periode was daar zelfs het antwoord van De Dinkel: Tim Teders kon vanaf 6 meter uithalen. De Dinkel voelde dat er wat te halen viel, en zette dus ook alle zeilen bij om de 3 punten te behalen. In de 4e periode was het echter de uitploeg wat sterk begon, direct 2 doelpunten binnen 2 minuten en het stond 1-4. Toch was daar binnen 15 seconden weer Tim Teders die een doelpunt op zijn naam schreef. Met nog 1,5 minuut te spelen werd het zelfs 3-4 en een overwinning was wel degelijk mogelijk voor De Dinkel! Echter wilden de Denekampse jongens en meiden te graag, waardoor er onzorgvuldig werd aangevallen en kon er aan de andere kant nog een keer gescoord worden: het werd 3-5.

Tot slot was het Dames 1 dat mocht aantreden tegen Aquapoldro uit Apeldoorn. Een onbekende tegenstander, dus de tactiek bleef hetzelfde als altijd. Met Jorieke Aveskamp voor het eerst dit seizoen weer in het doel, en Moniek Snijder daardoor op de midachter, hadden de dames veel vertrouwen in deze wedstrijd. Pas na 3 minuten spelen werd de score geopend door De Dinkel: 1-0. Aquapoldro bleek een ontzettend fysieke tegenstander waar deze dames dan ook veel moeite mee hadden. De scheidsrechter bestrafte dit in de 1e periode twee keer, waardoor er twee keer een overtalsituatie ontstond voor De Dinkel. Helaas werden deze door onzorgvuldigheid niet benut, waardoor het 1-0 bleef. In de 2e periode zette de uitploeg alles op alles om het De Dinkel zo lastig mogelijk te maken, met name de fysieke gesteldheid van de spelers zelf werd onder vuur gelegd. Echter was daar voor De Dinkel wel het 2e doelpunt: Judith Krabbe schoot raak uit een overtalsituatie, 2-0! De midachter Moniek Snijder had het erg lastig met de nummer 3 van de tegenstander, waardoor ook zij snel achter elkaar 2 persoonlijke fouten kreeg opgelegd. Aquapoldro wist deze kansen niet te benutten door sterk verdedigen van de Denekampers. Aan het eind van de 2e periode kreeg Moniek Snijder haar 3e persoonlijke fout,  waardoor zij de rest van de wedstrijd niet meer in actie mocht komen en De Dinkel het met één wissel moest doen. De gasten profiteerden hier ruimschoots van en wisten in de 3e periode 3 keer te scoren. De laatste periode startte met een 3-4 tussenstand. De scheidsrechters floten steeds minder voor het fysieke spel, omdat er anders geen spelers over zouden blijven. Dit tot grote frustratie bij De Dinkel, die daardoor steeds slordiger omgingen met de aanval. Op de helft van de laatste periode gaf de scheidsrechter een 5-meter (penalty) voor de gasten, welke Jorieke Aveskamp er perfect uithield! Echter in de rebound werd er opnieuw een 5-meter geconstateerd, die er helaas wel in ging. Met 3-5 op het scorebord was er nog van alles mogelijk voor De Dinkel. Ze gingen volle bak naar voren en binnen 20 seconden was daar de 4-5. De resterende 2 minuten lag de verdediging goed, maar in de laatste 20 seconden wist de uitploeg toch een gaatje te vinden en maakte het 4-6. Een erg zware wedstrijd waarin de inzet helaas niet beloond kon worden.