Samenwerking met Kingschool beloond met Univé-prijs
Zwem- en waterpoloclub De Dinkel Denekamp nam het initiatief om, samen met de Kingschool, het door de overheid afgeschafte schoolzwemmen weer op te pakken. Vorige week is dat door Univé beloond met een donatie van 2.500 euro.
Aan dit ‘Dinkel Survivalzwemmen’ genoemde project doen kinderen van groep 3 t/m 8 wekelijks mee. Elke groep doorloopt 5 weken de lessen in het zwembad en ook in de klas wordt aandacht besteed aan dit thema. Ze leren niet alleen beter zwemmen maar ook om zich te redden in allerlei moeilijke situaties zoals (gekleed) uit een boot vallen, door het ijs zakken en reddingszwemmen.
Vijf jaar geleden staken Dinkelvoorzitter Maria Gram en directeur Magda Nijmeijer van de Kingschool in Denekamp de koppen bij elkaar. De Kingschool kent een schoolsportprogramma waarin alle groepen verschillende sporten aangeboden krijgen, zoals atletiek, toestellen, balsport, rugby, dansen en zwemmen.
In zwembad Dorper Esch worden de schoolzwemlessen verzorgd door De Dinkel Denekamp. Kingschool-leerkrachten begeleiden telkens de groep, op de vrolijke groepsfoto hierboven is dat links juf Marleen Gunnink met haar groep 5.
Op de foto hieronder stralen Kingschool-directeur Magda Nijmeijer en Dinkelvoorzitter Maria Gram met de cheque van 2.500 euro. Hiervan kan o.a. de Dorper Esch schoolzwem-badhuur weer een tijdje worden betaald.dinkel-king-survival-prijs_0242journee